Singer-Vinger lõpetab juubeliaasta sel laupäeval uhke kontserdiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Volmer ja Mihkel Raud ansamblis Singer-Vinger.
Hardi Volmer ja Mihkel Raud ansamblis Singer-Vinger. Foto: Ardo Kaljuvee

Laupäeval 17. detsembril lõpetab riiklik laulu- ja tantsuansambel Singer-Vinger juubeliaasta kontserdiga Rock Cafes.

Õhtu erikülalisena astub lavale Ultima Thule ja peo tõmbab käima Ketikoerad. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades.

Singer-Vinger tähistas kevadel 25. juubeli täitumist pilgeni väljamüüdud Rock Cafes, nüüd on aeg aasta kokku võtta. Laupäevane erikülaline Ultima Thule jõuab auväärse veerandsajanda verstapostini järgmise aasta kevadel.

Ultima Thule on Eesti rock-ansambel, mis tegutseb alates 1987. aastast. Bändi liidriks on Riho Sibul ning läbi aegade on bändis laulnud ka Tõnis Mägi ja Silvi Vrait.

Kaheksakümnendate lõpus oli Ultima Thule üks Eesti olulisemaid ja mõjukamaid rock-bände ning on suuresti selle positsiooni säilitanud siiani. Ultima Thule tuntusele pandi alus laulva revolutsiooni aegadel, kui esitati patriootilisi ning iroonilisi laule, mis hästi eestlase hingelaadiga sobisid. Ultima Thule seni viimane album ilmus möödunud aastal ja kandis nime «Jälgede jälgedes».

Kaheksakümnendate aastate keskel saavutas ENSV õppiva noorsoo hulgas enneolematu populaarsuse Neuroroki lipulaev, Turist. Kultuuriministeeriumi rahvakunsti osakonnale tehti ülesandeks elimineerida sundnimevahetuse abil plahvatusohtlik olukord.

Tegelikult oleks tulnud koos nimega välja vahetada kogu isikkoosseis, mida aga ei tehtud. See oli ideoloogiline viga - rahva armastus ei hääbunud. Viimased 25 aastat ongi too kultuskollektiiv oma õõnestustegevust jätkanud jampsliku ja mittemidagiütleva pseudonüümi Singer-Vinger all.

Piletid kontserdile on müügil Piletilevi ja Statoili müügipunktides üle Eesti hinnaga alates 10 eurot. Uksed Rock Cafesse avanevad kontserdipäeval kell 21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles