Meediaväide: Kim Jong-un lasi hukata kindrali, kes heideti piraajadest kubisevasse basseini

Inna-Katrin Hein
Copy
Piraaja. Pilt on illustreeriv
Piraaja. Pilt on illustreeriv Foto: Pete Oxford /Scanpix

Briti ja USA meedia väitel veedab Põhja-Korea liider Kim Jong-un aega sellega, et mõtleb välja uusi piinamis- ja hukkamisviise.

Kinnitamata andmetel on Kimi uus «mänguasi» piraajadest kubisev bassein, kuhu ta väidetavalt lasi visata kindrali, kelle ta surma mõistis.

Kim Jong-un 3. juunil 2019 sõjaväelaste abikaasade tantsuetendusel
Kim Jong-un 3. juunil 2019 sõjaväelaste abikaasade tantsuetendusel Foto: KCNA VIA KNS / AFP/Scanpix

Kindrali, kelle nime ei avalikustatud, süüdistati riigipöördekatses.

Kim määras ainuisikuliselt talle karistuseks hukkamise, kuid mitte tavalise mahalaskmise või poomise läbi.

«Suur juht» lasi tekitada hukatava kehale haavu, et piraajad vees verd tunneksid ja kohe ohvri kallale sööstaksid.

Piraajad. Pilt on illustreeriv
Piraajad. Pilt on illustreeriv Foto: Iliya Pitalev / RIA Novosti/Scanpix

Kimi  Pyongyangi palee aias on mitu basseini, millest paaris on ka kalad. Ühte neist, milles on Brasiiliast toodud piraajad, lasi riigijuht heita kindrali, kellest soovis vabaneda.

Ei ole teada, kas kindral suri ta kehale tekitatud vigastuste, kalade hammustamise või uppumise tagajärjel.

Väidetavalt sai Põhja-Korea diktaator piraajadega hukkamise idee 1977. aasta Bondi-filmist «The Spy Who Loved Me» (007: spioon, kes mind armastas).

Barbara Bach ja Roger Moore 1977. aasta filmis «The Spy Who Loved Me»
Barbara Bach ja Roger Moore 1977. aasta filmis «The Spy Who Loved Me» Foto: Rights Managed / Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

James Bondi (Roger Moore) vaenlaseks oli selles linateoses Karl Stromberg (Curd Jürgens), kes viskab oma vaenlased piraajadest kubisevasse basseini.

Zooloogide sõnul ründavad looduses elavad piraajad inimesi harva, kuid vangistuses elavad ja näljutatud piraajad võivad olla halastamatud.

Kim Jong-un sai Põhja-Korea juhiks 2011. Väidetavalt on ta kaheksa aasta jooksul hukanud 16 kõrgel kohal olnud riigiametnikku.

Lääneriikide andmetel on elu kaotanud mitu kõrget sõjaväelast, kaasa arvatud relvajõudude juht, keskpanga direktor ning Kuuba ja Malaisia suursaadikud. Kuid Kim ei ole halastanud ka oma pereliikmete peale, keda ta pidas oma vaenlaseks.

Briti luureametnike sõnul on Kim hirmuvalitseja.

«Kõik Kimi lähikondlased teavad, et kui öelda juhi kuuldes vale sõna või teha midagi valesti, võib elu kaotada,» teatas luureallikas.

Piraajad on teravate hammastega lihatoidulised kalad, kes elavad looduses Lõuna-Ameerika sisevetes. Neid kalu on 39 liiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles