Donald Trump tegi jämeda etiketivea, kuid Elizabeth II ei lasknud end sellest häirida (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketil
Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketil Foto: GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump ja esileedi Melania Trump on kolmepäevasel visiidil Ühendkuningriigis.

Eile, 3. juunil tipnes visiit sellega, et Briti kuninganna Elizabeth II korraldas Trumpide auks Bukinghami palees banketi, teatab express.co.uk.

Banketi alguses pidasid Trump ja Elizabeth II kõne, mille teemaks olid kahe riigi head suhted ning Normandia dessandi 75. aastapäev.

Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil 2019 Buckinghami palees toimunud banketil
Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil 2019 Buckinghami palees toimunud banketil Foto: GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Trump tegi oma kõne lõpul jämeda etiketivea, pannes käe Elizabeth II seljale. Kuninganna ei lasknud end sellest häirida ja naeratus ei kadunud ta näolt.

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et Trump ei suutnud isegi oma võõrustajast käsi eemal hoida. Oli ka neid, kelle arvates patsutas Trump kuningannat istmikule. 

Samasuguse vea tegi ka USA eelmise presidendi Barack Obama abikaasa, esileedi Michelle Obama, kui nad olid 2009 Ühendkuningriigis visiidil. Proua Obama pani käe kuninganna seljale. 

Elizabeth II rõhutas oma kõnes kahe riigi sõjalist ja majanduskoostööd, samuti tugevaid kultuurisuhteid. Aastas külastab Ühendkuningriiki neli miljonit ameeriklast.

Trump sõnas oma kõnes, et USA ja Suurbritannia olid Teise maailmasõja ajal liitlased ning praegune kuninganna, kes siis oli printsess, andis oma panuse natside alistamisse.

Trump tõstis esile fakti, et printsess Elizabeth armastab autosid ja sõitmist ning temast sai Teise maailmasõja ajal hea automehaanik.

Trump meenutas ka Londoni pommitamist septembrist 1940 kuni maini 1941.

«See rahvas näitas kõige süngemal hetkel, mida tähendab olla britt. Kuninganna Elizabeth II on võimas naine, kes esindab britilikkust, kohusetunnet ja väärikust,» sõnas USA president.

Trump rääkis ka Elizabeth II abikaasast, prints Philipist, keda ülistas Teise maailmasõjas osalemise eest. Ta oli ohvitser kuninglikus laevastikus.

«Tõstan klaasi kõikide ameeriklaste nimel ja meie kahe rahva igavese sõpruse eest, kuid ka kuninganna Elizabeth II suurepärasele ajastule,» lõpetas USA president kõne.

Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketil
Donald Trump ja Elizabeth II 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketil Foto: GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Banketil osalesid lisaks esileedi Melania Trumpile ka presidendi täiskasvanud lapsed Ivanka, Tiffany, Donald Jr ja Eric Trump.

Briti kuningakoda esindasid prints Charles, hertsoginna Camilla, prints William ja hertsoginna Catherine.

Hertsoginna Catherine suundumas 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketile
Hertsoginna Catherine suundumas 3. juunil Buckinghami palees toimunud banketile Foto: GOERGE ROGERS/WPA-Pool/SIPA /Scanpix

Banketil oli 170 külalist, nende seas ka varsti Briti peaministri ametist tagasi astuv Theresa May.

Elizabeth II pakkus külalistele neljakäigulise õhtusöögi.

5. juunil on Trumpid Lõuna-Inglismaal Portsmouthis, kus osalevad Normandia dessandi 75. aastapäeva sündmusel.

5. juuni õhtul lähevad USA president ja esileedi edasi Iirimaale. 6. juunil on Trumpid Prantsusmaal, kus samuti tähistatakse Normandia dessandi aastapäeva.

Loo juures oleval videol on Trumpi etiketiapsu näha 15.34 ajal. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles