Kellele isa, kellele poeg: Kaja Kallase apsakas tõi riigikokku eelmisel sajandil surnud semiootiku (5)

Elu24
Copy
Kaja Kallas 26. mail 2019.
Kaja Kallas 26. mail 2019. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Reformierakonna esimees Kaja Kallas ajas sotsiaalmeedias segi oma kolleegi nime, arvates, et riigikogus töötab 1993. aastal surnud semiootik Juri Lotman.

Esmaspäevasel riigikogu täiskogu istungil alustas Reformierakond siseminister Mart Helme umbusaldamist, mis andis kõigile riigikogulastele võimaluse esitada Helmele küsimus.

Riigikogu Isamaa fraktsiooni liige Mihhail Lotman küsis, kas selline hüpoteetiline tegelane, kes on üles köetud ja sotsiopaatiline, aga süüdistab kõigis probleemides teisi, sobib ministriametisse, vahendab Postimees.

Mihhail Lotman.
Mihhail Lotman. Foto: Sille Annuk

Helme arvates vajab Eesti ühiskond lahti raputamist ja just tema on üks neist, kes «paneb seisva vee pisut liikuma».

Kaja Kallas kiitis Lotmanit Twitteris terava küsimuse eest, kuid ajas segi kolleegi eesnime. «Juri Lotmani küsimus oli väga hea. Kuidas ta saab Helme umbusalduse vastu hääletada?» kirjutas Kallas. Juri Lotman on Mihhail Lotmani isa, kes suri 1993. aastal 71-aastaselt ja on maetud Tartu Raadi kalmistule.

Kaja Kallas ajas segi Mihhail ja Juri Lotmani.
Kaja Kallas ajas segi Mihhail ja Juri Lotmani. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Mihhail Lotman, kes on samuti semiootik, pääses riigikokku erakonnakaaslase Tõnis Lukase asemel.

Kümmekond minutit hiljem märkas Kallas oma viga ning asendas säutsu uuega: «Mihhail Lotmani küsimus oli väga hea. Kuidas ta saab umbusalduse vastu hääletada?»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles