Pildid ja video: Venemaa juhtidele kingitakse lambakoeri

Inna-Katrin Hein
Copy

Türkmenistanis Aşgabatis leiab täna, 31. mail aset Sõltumatute Riikide Ühenduse (SRÜ) peaministrite tippkohtumine, millel osalevad kaheksa riigi peaministrid.

Enne kohtumist kinkis Türkmenistani president Gurbanguly Berdimuhammedow Venemaa peaministrile Dmitri Medvedevile Kesk-Aasia lambakoera kutsika, teatab TASS.

Türkmenistani president Gurbanguly Berdimuhammedow kinkis Venemaa peaministrile Dmitri Medvedevile Kesk-Aasia lambakoera kutsika
Türkmenistani president Gurbanguly Berdimuhammedow kinkis Venemaa peaministrile Dmitri Medvedevile Kesk-Aasia lambakoera kutsika Foto: Yekaterina Shtukina / Yekaterina Shtukina/TASS/Scanpix

Meediasse jõudnud piltidel on näha, kuidas Medvedev on Türkmenistani presidendi palees koos kutsikaga, kaugemal on president Berdimuhammedow.

Medvedev on ka varem koeri kingituseks saanud, kuid ei ole teada, kas ta on jätnud need endale või edasi kinkinud.

Medvedevil on kaks linnukoera, kuid nende nimed ei ole teada.

Venemaa president Dmitri Medvedev 2009 koos oma koeraga
Venemaa president Dmitri Medvedev 2009 koos oma koeraga Foto: VLADIMIR RODIONOV / AFP/Scanpix

Poliitikaekspertide sõnul on Venemaa ja Kesk-Aasia riikide liidritel komme kinkida üksteisele loomi, eelkõige lambakoeri.

Mitmel korral on koeri saanud kingituseks ka Venemaa president Vladimir Putin, kelle lemmikud, labradorid Koni ja Tonik on poseerinud fotodel.

Venemaa peaminister Vladimir Putin koos oma labradori Tonikuga
Venemaa peaminister Vladimir Putin koos oma labradori Tonikuga Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AFP/Scanpix

Näiteks kinkis Serbia president Aleksandar Vučić 2017 Putinile lambakoera, kui Venemaa president oli visiidil Belgradis.

2017 sai Putin lambakoera ka Türkmenistani presidendilt Gurbanguly Berdimuhammedowilt.

2017 sai Venemaa president Vladimir Putin lambakoera Türkmenistani presidendilt Gurbanguly Berdimuhammedowilt
2017 sai Venemaa president Vladimir Putin lambakoera Türkmenistani presidendilt Gurbanguly Berdimuhammedowilt Foto: MAXIM SHEMETOV / AFP/Scanpix

Bulgaaria peaminister Boiko Borisov kinkis  2010 Venemaa peaministri ametis olnud Putinile samuti lambakoera.

Lambakoeri on saanud kingituseks veel mitmed Venemaa ministrid.

Vladimir Putin oli 8. maist 2008 kuni 7. maini 2012 Venemaa peaminister.Ta on praegu neljandat ametiaega president.

Dmitri Medvedev oli 7. maist 2008 kuni 7. maini 2012 Venemaa president. Ta sai Venemaa peaministriks 8. mail 2012 ja on selles ametis seni.

Türkmenistani Aşgabati kohtumisel osalevad lisaks Vene peaministrile Medvedevile veel Armeenia peaminister Karen Karapetjan, Valgevene peaminister Andrei Kobjakov, Kasahstani peaminister Askar Mamin, Kõrgõzstani asepeaminister Sooronbai Jeenbekov, Tadžikistani peaminister Kohhir Rasulzoda, Usbekistani peaminister Abdulla Aripov ja Aserbaidžaani peaminister Yaqub Abdulla Eyyubov.

SRÜ nüüdsel kohtumisel räägitakse koostööst nii majanduses kui teaduses, tollikontrollist, intellektuaalse omandi kaitsmisest ja ka maailmapoliitikat puudutavatel teemadel.

Osalejad allkirjastavad pärast kohtumise lõppu memorandumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles