Peipsi järve jääle minek on lubatud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järv.
Järv. Foto: Margus Ansu

Reedest, 9. jaanuarist on tühistatud Kirde Piirivalvepiirkonna ülema jäälemineku keeld Peipsi järvel ja Narva veehoidlal, Narva jõele minek on endiselt keelatud.

Piirivalve avalike suhete teenistuse juhataja Kaisa Pungase teatel palub amet kõigil järveleminejail kindlasti registreerida oma väljumine järvele lähimas piirivalvekordonis ja järgida kehtestatud nõudeid.

"Et säästa inimelusid ja ennetada õnnetusjuhtumeid palub piirivalve sõltumata jääle mineku kaugusest registreerida oma väljumine järvele/veehoidlale ja saabumine lähimas piirivalvekordonis," ütles Pungas. "Registreeruda palutakse kõigil, ka neil, kellel üle ühe kilomeetri kaugusele plaanis minna ei ole."

Nii Peipsi järvel kui Narva veehoidlal on keelatud Pungase kinnitusel jääle minek autode ja traktoritega. Lumesaaniga võib jääle minna.

Peipsi järve jääl tohib minna kuni 4 kilomeetri ja Narva veehoidla jääl kuni 0,5 kilomeetri kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast. Narva jõel on jääle minek üldse keelatud.

Hetkel on Peipsi järvel jää paksus Piirivalve ameti teatel Kauksi ja Alajõe vahelisel alal 10-25 cm, Remniku ja Smolnitsa vahelisel alal 10 cm, Mustveest Rannapungerjani 13-15 cm ja Narva veehoidlal Kulgu sadamast Kõrgesooni 20 cm.

Kalastajatel soovitab piirivalve arvestada ilmastikutingimustega ja järvele minnes selga panna päästevest, võtta kaasa jäänaelad, mobiiltelefon ning navigatsiooniseade (GPS).

Info jääolude kohta ja piirivalvekordonite kontaktandmed leiab ka piirivalve kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles