Video: tuntud ufoloog suri 84-aastasena, kuid 62 uurimisaasta jooksul ei näinud ühtegi tundmatut lendavat objekti

Inna-Katrin Hein
Copy
Stanton Friedman
Stanton Friedman Foto: twitter.com

Maailmas tuntud ufoloog, kes oma ametilt oli tuumafüüsik, suri 84-aastasena, kuid 62 aasta jooksul, mil ta ka ufosid uuris, ei näinud ta neist ühtegi oma silmaga.

Stanton Friedman esines möödunud nädalal USAs Ohios Columbuses toimunud ufode teemalisel konverentsil. Ta suri Toronto Pearsonsi rahvusvahelises lennujaamas, olles teel koju Kanada idaosas asuvasse Frederictioni, teatab msn.com.

Friedman oli esimene kraadiga teadlane, kes uuris põhjalikult 1947. aasta Roswelli ufointsidenti. Tegemist on ufoloogide «püha graaliga», sest väidevalt kukkus siis New Mexicos alla tulnukate kosmoselaev ja selles olnud tulnukad hukkusid. USA kaitsevägi viis nii tulnukad kui laeva uurimiseks oma baasi.

Alates 1967. aastast hakkas Friedman pidama tulnukate ja ufode teemalist loengut «Flying Saucers are Real», tehes seda kokku 50 USA osariigis,9 Kanada provintsis, 12 Ühendkuningriigi linnas ja veel üheksas riigis. Ta kirjutas ja avaldas mitu ufo teemalist raamatut.

Tema motoks oli: «Ära vabanda, et oled ufoloog».

Stanton Friedman
Stanton Friedman Foto: twitter.com

Friedman esines ufo teemadega raadio- ja telesaadetes ning astus üles isegi Briti Oxfordi ülikooli väitlusühingus.

See tuumafüüsikust kanadalane sai 2015. aastal ufouuringute elutöö auhinna.

Endise politseiniku ja nüüdse UFO Truth Magazine toimetaja Gary Heseltine’i sõnul oli Friendman pühenduniud ufouurija ja ta ei kaotanud oma indu hoolimata sellest,  et oma eluajal ei näinud ta isiklikult mitte ühtegi tundmatut lendavat objekti.

«Hoolimata sellest, et ta oli teadlane, kes uskus katsetesse ja silmaga nähtvasse, ei välistanud ta, et kuskil kosmoses on veel elu ja intelligentseid olendeid. Ta oskas need kaks poolt kokku viia,» lisas Heseltine.

Tulnukad. Pilt on illustreeriv
Tulnukad. Pilt on illustreeriv Foto: Michael Kärcher / PantherMedia /Scanpix

Friedman tegi koostööd mitmele ufoväljaandele olles veendunud, et osad meie taevas nähtavatest tundmatutest lennumasinatest on ufod, osad aga riikide sõjajõudude tekitatud suitsukate, et inimesi segadusse ajada.

Friedman oli seisukohal, et USA valitsus ja sõjajõud varjavad teiste planeetide intelligentsete olendite külaskäike meie planeedile.

See teadlane muigas USA kosmoseagentuuri NASA SETI programmi üle, mille abil otsitakse teiste kosmoses elavate intelligentsete olendite signaale.

Friedman lõpetas Chicago ülikooli, saades 1955 füüsikas bakalaureuse- ja 1956 magistrikraadi. Ta töötas aastaid mitmes tuntud teadusuuringute firmas.

Stanton Friedman
Stanton Friedman Foto: twitter.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles