Lena Headeyle maksti «Troonide mängu» kaheksanda hooaja vähese ekraaniaja eest kena summa

Inna-Katrin Hein
Copy
Cersei Lannister (Lena Headey) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal
Cersei Lannister (Lena Headey) «Troonide mängu» kaheksandal hooajal Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Lena Headeyt on «Troonide mängu» kaheksandal hooajal vähem näha kui varasematel hooaegadel, kuid sellest hoolimata pistis ta ekraanil oldud aja eest taskusse kena summa.

Headey kehastas manipuleerivat ja nurjatut, kuid samas haavatavat kuningannat Cersei Lannisteri, kes kasutas oma eesmärkide saavutamiseks ära kõiki, kes ta teele sattusid, teatab news.com.au.

Cersei kaotab võimuvõitluse käigus oma lapsed ja lõpuks ka oma elu.

Kuid raske roll, kaasa arvatud ühe varasema hooaja alastistseen, on end kuhjaga ära tasunud.

Lena Headey Cersei Lannisterina
Lena Headey Cersei Lannisterina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kaheksandal hooajal on ekraaniaega 432 minutit, kuid Headeyt on näha vaid 25 minuti jooksul. Kaheksanda hooaja esimses osas on ta ekraanil 4,5 minutit, neljandas osas natuke üle kümne minuti ja viiendas osas 10 minutit ja 13 sekundit.

Lena Headey Cersei Lannisterina sarjas «Troonide mäng»
Lena Headey Cersei Lannisterina sarjas «Troonide mäng» Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Headey teenis koos teisi põhitegelasi kehastnud kolleegide Kit Haringtoni, Emilia Clarke’i, Peter Dinklage’i ja Nikolaj Coster-Waldauga varasemate hooaegade iga osa pealt 500 000 dollarit (440 000 eurot), kuid viimase hooaja iga osa pealt 1,2 miljonit dollarit (1 miljon eurot).

Seega võis Headey saada kaheksanda hooaja kolmes osas üles astumise eest 3×1,2 miljonit dollarit, mis teeb 3,6 miljonit dollarit (3,1 miljonit eurot).

Tõenäoliselt tegi Headey pikki päevi ja rasket tööd, et lõpptulemus, mida oli näha 25 minuti jooksul, oleks selline, nagu stsenaarium ja sarjategijad ette nägid.  

Lena Headey Cersei Lannisterina
Lena Headey Cersei Lannisterina Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Kes on olnud võttepaikades teavad, et stseene tehakse aina uuesti ja uuesti, et vaatajate ette jõuaksid ideaalsed kaadrid.

On sama stseeni võtmist erinevate kaameratega ja erinevate nurkade alt, kuid on ka palju ootamist.

Headey sõnas hiljuti Briti raadiosaates esinedes, et igal hooajal oli ta välistes võttepaikades ja võttestuudios keskmiselt 15 päeva, ülejäänud aja oli ta Põhja-Iirimaal Belfastis helistuudios, kus pidi stseenidele teksti juurde rääkima.  

Samuti pääses ta kaheksanda hooaja lahingustseenide võtetest, mis leidsid aset öisel ajal Islandil ja Šotimaal. Temperatuur oli seal siis miinuspoolel.

Kui välja arvata Cersei Lannisteri emotsionaalne taaskohtumine venna Jaime Lannisteriga ja temaga koos surma minemine, siis enamiku ajast oli ta kaheksandal hooajal oma lossi rõdul, limpsis veini ja vaatas kaugusse.

«Troonide mängu» viimast osa näeb Foxi kanalil 20. mail.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja neljandast osast. Vasakult Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju), Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke)
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja neljandast osast. Vasakult Tormund Giantsbane (Kristofer Hivju), Jon Snow (Kit Harington) ja Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles