Kõrrevaba väljakutse kogub tuure: plastkõrtest loobus ka räppar Pluuto (2)

Elu24
Copy
Räppar Pluuto liitus kõrrevaba väljakutsega.
Räppar Pluuto liitus kõrrevaba väljakutsega. Foto: Rauno Liivand/Facebook

Nädala alguses teatasid Laura Põldvere, Genka ja 5miinust, et loobuvad oma kontsertidel ühekordsetest joogikõrtest. Nüüd on üleskutse Eesti muusikute seas levima hakanud.

Võsu räpipunt 5miinust rääkis ETV saates «Terevisioon», et lõid piltlikult öeldes rusikaga lauale ja otsustasid oma kontsertidel plastkõrred ära keelata. Eesmärgiga liitusid ka räppar Genka, kes juba kümnendi eest kilekottide vastu võitles, ja lauljatar Laura Põldvere.

Vastav tingimus pandi rider’isse kirja ja sama kutsuti tegema mitmed teised Eesti artistid, nende seas NOËP, kes on samuti keskkonnateadlike valikutega silma paistnud, ja Terminaator. Plaani on heaks kiitnud ka räppar Metsakutsu.

«Terevisioonis» rääkis 5miinuse räppar Estoni Kohver, et järgmisena saab väljakutse noor Soundcloudi hitimeister Pluuto. «NOËP, Kristel Aaslaid ja keegi oli veel... Lemsalu Liis ka äkki. Mingi nimekiri oli, mul pole kõik meeles praegu,» ütles Kohver.

Pluuto on juba üleskutsega kaasa läinud ning postitas reedel Facebooki pildi, kus on näha rider’isse lisatud korraldustingimust: «Korraldaja hoolitseb selle eest, et kontserdil/festivalil, kus Pluuto esineb, ei serveeritaks jooke ühekordsete plastkõrtega.»

Pluuto esitas sama väljakutse villemdrillemile, kes on samuti noor Soundcloudi räppar, ja Reketile. Eks näis, kas nad sellega kaasa lähevad.

Märtsi lõpus kiitis europarlament heaks eeskirjad, millega keelatakse ühekordselt kasutatavad plastesemed, nagu taldrikud, söögiriistad, kõrred ja vatitikud. Plastikust joogikõrred keelatakse Euroopa Liidus ära 2021. aastaks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles