1000 rubla ja kohavahetus päästsid Aerofloti lennuõnnetuses naise elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Aerofloti Suhhoi Superjet-100 süttis hädamaandumisel
Aerofloti Suhhoi Superjet-100 süttis hädamaandumisel Foto: TASS /Scanpix

Venemaa lennufirma Aeroflot lennukiga 5. mail aset leidnud lennuõnnetuses hukkus 41 ja pääses eluga 37 inimest, nende seas ka Ljudmilla Tihhonova.

Murmanskisse lendama pidanud lennuk Suhhoi Superjet-100 tegi Moskva Šeremetjevo lennuväljale hädamaandumise, kuid sabaosas lahvatas tulekahju, teatab kp.ru.

Tihhonova sõnas nüüd, et ta kuues meel ütles, et lennuki sabaosas võib ohtlik olla ja ta peaks lendama hoopis lennuki eesotsas.

Ta vahetas viimasel hetkel kohta, makstes ette koha saamiseks juurde 1000 rubla (14 eurot).

Murmanskis elav Tihhonova lendas tagasi Kreeka puhkuselt.

«Leidsin, et tagasilend peab olema mugav. Mul oli algselt koht lennuki tagaosas. Kuid see tekitas hirmu ja külmavärinaid. Selle tõttu maksin 1000 rubla juurde, et saada vaba koht ees. See samm päästis minu elu,» sõnas venelanna.

Tihhonova sõnul oli tal õnne, kuid pääsemisele aitasid kaasa ka kuuenda meele kuulamine ja vaba koht.

Sellest õnnetusest pääses eluga ka advokaat Kirill Babajev, kes enda sõnul eelistab lennuki tagaosa, kuna seal on tavaliselt vabu kohti.

«Lendan sageli. Tagaosas saab jalad välja sirutada ja ka magada, kui kaks kõrvuti olevat kohta vabad on,» selgitas advokaat.

Ta sai sellele lennule koha 11C.

Õnnetusega lõppenud lend oli peaaegu täis ja taha ta kohta ei saanud. Stjuardessid pakkusid talle lennuki eesosas kuuendas reas kahte vaba kohta, et ta saaks seal nii mõnusalt olla kui tööd teha.

Babajev valiski need kohad ja pääses eluga. Tema algsele kohale istunud reisija hukkus tulekahjus.

Päästetöötaja uurimas Suhhoi Superjet-100 vrakki
Päästetöötaja uurimas Suhhoi Superjet-100 vrakki Foto: TASS /Scanpix

Viimasena pääses süttinud lennukist 12. reas istunud Oleg Moltšanov.

«Märkasin, et pärast mind ei tulnud lennukist enam kedagi välja. Mul oli õnne, väga palju õnne. Lennukis oli suitsu ja nähtavus olematu. Ma ei oleks saanud enam kedagi aidata,» lausus venelane.

Moltšanovi sõnul ei langenud hädamaandudel reisijatele hapnikumaske. Ta nägi neid vaid paaril reisijal, enamik oli ilma.

«Nägin, kuidas suur lennuk põles nagu ühekordne joogitops. Kõik toimus väga kiiresti, lausa silmapilgu jooksul. Minu istekoha juures olnud aken hakkas kuumuse tõttu sulama,» lausus mees.

Vene meedia andmetel pääses üks 12. reast tagapool istunud eluga. Tema koht oli 18A, ta sai põletushaavu, kuid need ei ole eluohtlikud.

Moskvast Murmanskisse lendama pidanud lennuk tõusis Šeremetjevo lennuväljalt õhku 5. mail kell 18.02 kohaliku aja järgi. Üsna varsti teatasid piloodid lennujuhtimiskeskusele, et neil on probleeme ja nad paluvad luba hädamaandumiseks.

Moskva Šeremetjevo lennujaam
Moskva Šeremetjevo lennujaam Foto: Maxim Grigoryev / Maxim Grigoryev/TASS/Scanpix

Pilootidel hädamaandumine õnnestus, kuid lennuk süttis, võttes elu paljudelt inimestelt. 

Lennukatastroofis hukkunute mälestamine Murmanskis
Lennukatastroofis hukkunute mälestamine Murmanskis Foto: Lev Fedoseyev / Lev Fedoseyev/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles