Model Mansionis toimub haruldaste vinüülplaatide pidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinüülplaadimängija.
Vinüülplaadimängija. Foto: SCANPIX

Sellel reedel,  9. jaanuaril toimub kohvik Moskva teisel korrusel lounge Model Mansionis haruldane pidu, kus kogu muusika mängitakse ainult vinüülplaatidelt.

 



70ndate lõpus ja 80ndate alguses oli Erkki see mees, kes keelule vaatamata hankis vinüülplaate tolleaegse lääne muusikaga nendelt inimestelt, kellel olid sugulased välismaal või kellel õnnestus mingil moel ise pääseda lääneriikidesse (sportlased, meremehed ja kaugsõidu autojuhid, keda sel ajal nimetati sovimeesteks ja tänapäeval rekkameesteks).

Tänu sellele, et Erkki käes olevad plaadid olid tihti meie koduvabariigis ainueksemplarid, siis kõik tolle aja Tartu tegevdiskorid salvestasid nendel haruldastel plaatidel olevaid hitte magnetofonilintidele ning esitasid neid diskoõhtutel.

Ühe välismaise vinüülplaadi hind küündis tol ajal tihti kuni saja rublani, mis oli keskmine nõukogude inimese kuupalk. Peeter oli üks neist noormeestest, kes koos üle Eesti kuulsa diskori Ervin Hurdiga lindistas Erkkilt saadud plaate ja üritas Ervini käe all saada ka kuulsaks diskoriks.

Nüüd aga otsustas Erkki hankida endale kõik need vinüülplaadid, mis tal omal ajal käest läbi käisid. Selleks kulus mitu aastat sobramist Saksa, Hollandi, Taani ja Soome plaadipoodide vanavara riiulites ja surfamist internetis, et leida rariteete kollektsionääridelt.

Tänaseks päevaks on see erakordne plaadikohver diskoajastu hiilgeaja vinüülplaatidega koos ning Erkkil ja Peetril on hea meel neid plaate esitleda ka kõigile neile, kel armas 80ndate diskomuusika ja meeles meeletud tantsupeod koolisaalides ja kultuurimajades.

Pidu algab kell 22.00 ja on kuni keskööni tasuta sissepääsuga!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles