Kas märkasid? Metallica ninamees James Hetfield tegi «salaja» oma esimese Hollywoodi rolli

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
James Hetfield
James Hetfield Foto: Rich Fury / AP / Scanpix

Neile, kes ei jõua Metallica suvist kontserti Tartus Raadi lennuväljal ära oodata, tasub vaid seada sammud lähimasse kinno, sest meest näeb esmakordselt suurel ekraanil näitlemas sarimõrvar Ted Bundyst rääkivas filmis «Äärmiselt nurjatu, uskumatult õel ja jõle».

Kuigi 55-aastane Hetfield on kaamera ees olnud ja videotes üles astunud lugematul hulgal kordi ning enam kui korduvalt andnud oma hääle animeeritud tegelastele ning seda nii väljamõeldud karakteritele kui ka iseenda animeeritud versioonile näiteks «Simpsonites» (vt videosid allpool), siis n-ö päris näitlejana pole meest kunagi üheski täispikas filmis nähtud.

Selle vea parandas Bundy-filmi režissöör Joe Berlinger, kelle jaoks on tegu teise mängufilmiga (esimene oli paraku kriitikutelt ja publikult kõvasti peksa saanud 2000. aasta ebaõnnestunud järjefilm «Blair Witch 2»). 

Teeneka dok- ja telefilmide tegijana on mees siiski Emmysid võitnud ja Oscarilegi kandideerinud ning Berlinger on muuhulgas ka Netflixile tehtud Ted Bundy dokumentaalfilmi produtsent ning on teeninudki suuresti kuulsust oma mõrvadokkidega. Küll aga leiab tema renomeest ka Metallica 2004. aasta doki «Some Kind of Monster» ning ka ühe 5 aasta taguse lühidoki, seega tunneb filmilavastaja sarmikat Hetfieldi juba ammusest ajast. Lisaks on mees saanud oma «Paradise Lost» dokis tasuta Metallica muusikat kasutada. Nõnda sündiski idee muusiku sarm ka kinoekraanil proovile panna, vahendab Metal Sucks.

«Olles tema ja Metallicaga kaadri taga sadu tunde koos veetnud, olen tema võimsast karismast väga vahetult osa saanud. Tundus üksnes loomulik tahta seesama magnetism dramaatilises rollis kinoekraanile tuua, seega kui ta nõus oli, sattusin vaimustusse,» sõnas lavastaja.

Hetfield kehastab filmis Utah osariigi politseinikku Bob Haywardi, kes sarimõrvar Ted Bundy 1975. aastal arreteeris.

Nii mõnedki fännid on oma rõõmu ka sotsiaalmeedias jaganud:

James Hetfield perega filmi esilinastusel Sundance'i filmifestivalil
James Hetfield perega filmi esilinastusel Sundance'i filmifestivalil Foto: SPACE/MPI/Capital Pictures


Ekraanipartner Zac Efron, kes kehastas põhipahalast, rääkis Jimmy Kimmeli jutusaates, et Hetfield sai oma rolliga suurepäraselt hakkama. «James Hetfield tuli kohale ja pani täiega hästi! Ta sai rollile täpselt pihta, nagu oleks terve elu näidelnud. Tal polnud mingit hirmu. Arvasin, et äkki pean teda natuke aitama, aga ta ei küsinud kordagi nõu. James Hetfield is the shit! See mees on kõike näinud,» kiitis Efron muusiku annet taevani.

Vaata videost alates 3:20:

Vaata valikut Hetfieldi varasematest näitlejatöödest:

Jaanuaris möödus 30 aastat kurikuulsalt sarmika USA sarimõrvari Ted Bundy hukkamisest pärast farsiks muudetud kohtuprotsessi, kus mehel end iseennast kaitsta lubati, televisioonis üle kanti ning kmõrtsuka fännitare saali lubati. Äärmiselt suurepärase manipuleerija ning ehtsa kurjuse kehastuse Ted Bundy roimadest ja kohtuprotsessist ilmus Netflixis tähtpäeva puhul neljaosaline dokumentaalsari.

Sundance'i filmifestivalil esilinastus samal ajal mõrtsukast vändatud mängufilm, milles kehastab võigast kurjategijat Zac Efron, tehes seda õõvastava täpsusega – selleks andis võimaluse asjaolu, et Bundyt igal sammul nii fotodele kui ka videopildis jäädvustati. 

Esiotsa Netflixi jaoks loodud mängufilm «Äärmiselt nurjatu, uskumatult õel ja jõle» (Extremely Wicked, Shockingly Evil, and Vile) jõuab Eestis aga ka suurele ekraanile.

Film sukeldub tema õudustäratavasse ellu, tutvustades vaatajale ka Bundy pikaaegset tüdruksõpra Elizabeth Kloepferit (Lily Collins), kes keeldus pikki aastaid uskumast, et mees sellistes roimadeks võimeline oli.

Apollo Kinodes alates 3. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles