Tuuli Roosma kogub seksuaalselt ärakasutatud tüdrukutele raha

Elu24
Copy
Tuuli Roosma ja tema perekond ning Samburu hõim.
Tuuli Roosma ja tema perekond ning Samburu hõim. Foto: Kanal 2

Telesaate juht Tuuli Roosma kutsub üles toetama noori Samburu hõimu tüdrukuid, keda valitseva traditsiooni tõttu hõhkralt ära kasutatakse.  Raha kogutakse, et toetada neidude turvakodu. Tänase seisuga on heade Eesti inimeste poolt kogutud 3486 eurot. 

Annetatud raha kannab Tuuli koos oma pere annetusega sel nädalal Samburu tüdrukute organisatsioonile üle. 

Samburudel valitseb gerontokraatia ehk vanainimeste võim, nende puhul vanade meeste võim. Kuna nooremad mehed kuni 35. eluaastani ei tohi abielluda, võivad nad võtta sugulaste ringist tüdruku (alates 5. eluaastast), kellega nad küll seksuaalselt läbi käivad, aga ei abiellu.

Josephine Kulea ja päästetud tüdrukud.
Josephine Kulea ja päästetud tüdrukud. Foto: Erakogu


Josephine Kulea on ainus ja esimene, kes selle hirmsa traditsiooni vastu on välja astunud. Oma sugulase päästmisest on tänaseks saanud suur organisatsioon, mis on päästnud juba 1183 tüdrukut. Tüdrukute turvakodus elab täna umbes 300 tüdrukut. Organisatsioon tegutseb ainult annetuste toel, sest poliitilist otsust nende toetamiseks ei juleta teha –  Josephine on hõimu vanemate põlu all kui traditsioonilisele ühiskonnale vastu hakkaja. 

«Meie vaatajatest otsustas vähemalt 151 inimest Josephinet tema töös aidata, meie kontole annetati kokku 3486 €. Kui palju oli neid, kes tegid annetuse otse neile, me ei tea,» ütleb saate produtsent Tuuli Roosma. 

«Eestlaste annetatud raha on Keenias väga suur summa. Selle eest saab kindlasti teha ühiselamu laienduse ning neiud saavad elama parematesse tingimustesse,» lisab Tuuli.

«We at the Samburu Girls Foundation are very much grateful for your support to our girls. We have received information about your kind donations through Tuuli and Arbo family! Thank you so much again and much blessings to you all. Lots of love from all the girls,» seisab Josephine saadetud tänuavalduses.

Kes soovib Josephinet toetada, saab uurida selleks võimalusi nende kodulehel: https://samburugirls.foundation/ 

Lisainfot eestlaste ühisannetuse võimaluse kohta leiab ka «Meie aasta Aafrikas» Facebooki lehelt. «Meie aasta Aafrikas» on Kanal 2s pühapäeviti kell 19.35!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles