Pildid: heategevuse nimel Tallinnast Võrru jooksnud Joel Juht läbis distantsi valudes ja rakkus jalgadel

Elu24
Copy

Pühapäeval, 5. mai hommikul startis  jooostes Tallinna piirilt Võru suunas ettevõtja ja harrastusjooksja Joel Juht. Heategevuse nimel jooksnud Joelil tuli viimased 80 km võidelda tugevate lihasvaludega, mistõttu liikus ta lõpudistantsi kõndides.

Joel Juhti sõnul oli tal murdumiskoht päris lähedal. «Jalad olid villis ja lihased kohutavalt valusad. Tartus tehti mulle massaaži ning siis liikusin Võru suunas edasi – õnneks mitte enam üksi. Minu sõbrad kõndisid minuga Tartu–Võru distantsi kaasa ning olen neile selle eest väga tänulik. Jooksusammu jalad enam siiski teha ei lubanud, jätkasin ikka korraliku haamriga,» sõnas Juht.

Joel Juht startis pühapäeval kell 9 hommikul Peetri Selveri juurest ning jõudis Võrru teisipäeval kell 12.36. Kokku kestis jooks 52 tundi ja 36 minutit, mille jooksul Juht magas vaid 10 minutit.

Tartusse taastuma sõitnud Juht sõnas, et turgutab end esmalt une, sauna ja massaažiga. Uutest sportlikest väljakutsetest ei tahtnud ta hetkel veel rääkida, kuid mainis, et põnevust toob elu küllaga – juulis sünnib Joelil ja tema elukaaslasel paari esimene laps. «Minu järgmine suurim eesmärk on olla hea isa, eks sealt näeb edasi, kui palju on mul aega ja jõudu suuri füüsilisi katsumusi ette võtta,» sõnas Juht.

Võrus tuli Joelit tervitama Võru abilinnapea Sixten Sild.

Joel korjas oma jooksuga raha seljaaju vigastuste ravimiseks. Teemaga tegeleb Austria fond Wings For Life, mis suunab kogutud summad ülikoolidele ja uurimisgruppidele, et lõpp-eesmärgina abivajajad ratastoolist välja aidata.

Joel Juht jookseb heategevuse nimel Tallinnast Võrru.
Joel Juht jookseb heategevuse nimel Tallinnast Võrru. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles