Nädala uued filmid: Kollane Poke-detektiiv, terrorirünnak hotellile, surmav põnevus, beebi lapsendamine, telemarketingi ulmeklass ja surmahaige mehe viimased seiklused

Spekter
Copy
Pokémoni mäng arendas kategoriseerimise oskust.
Pokémoni mäng arendas kategoriseerimise oskust. Foto: Evan Agostini / AP / Scanpix

Algav kinonädal kostitab filmisõpru väga erineva elamustemenüüga, alates lõksuhorrorist ning lõpetades tõsielulise terroriloo traagilise meenutusega. Sekka mahub õnneks ka südamlikku ja armsat vaatamist, samuti inimlikku draamat ning samuti humoorikat, ent tähenduslikku ulmekoomikat.

Bestselleril põhinev õudukas kruvib vererõhu lakke

Kriipivas õudusfilmis «Mängi või sure» (Play or Die) satuvad põnevusejanused noored nii põnevasse olukorda, et on kohe. Kaks kirglikku mängijat, Lucas and Chloe, otsustavad võtta eksklusiivsest põgenemismängust Paranoia. Esimese mõistatuse lahendamise järel saadud niidiots juhatab nad metsas asuvasse mahajäetud vaimuhaiglasse, kus ootab ees veel neli mängijat. Peatselt selgub, et eluga pääseb sellest seltskonnast suure tõenäosusega vaid üks. 

Apollo Kinodes alates 10. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kirevalt raju komöödia kujutab ulmelist ja ahnet telemarketingi orjamaailma

Raju fantaasiakomöödia «Vabandust, et tülitan» (Sorry to Bother You) lennutab vaataja ahnuse ja silmakirjalikkuse maailma. Väljamõeldud paralleelses reaalsuses leiab Cassius Green, et ta on väga hea müügimees – eriti kui ta avastab, et müük läheb palju paremini, kui ta kasutab ma «valgete häält» ehk briti aktsendiga nasaalset pininat. Ta ülendatakse teda õige pea tipptegijaks ning kolitakse kohaliku müügifirma ülemisele korrusele nn müügistaaride sekka, kus läheb kaubaks juba väga hull kraam.

Režissööri ja stsenaristi Boots Riley süsimust ühiskondlik satiir on filmis terav just rassi- ja klassiteemade aadressil. Eelmise aasta ühe vaimukama satiiriteose autor sattus tähelepanuorbiiti ka avaliku sõnasõja tõttu värske Oscari-võitja Spike Leega, süüdistades viimase filmi «Blackkklansmani» New Yorgi politsei promomises.

«Vabandust, et tülitan» on raju nagu rokenroll ja on täiesti ilmne, miks sel tänavu Oscaritele asja ei olnud. Kui «Blackkklansman» oli edulugu Ameerika minevikust, siis sellist olevikku või lähitulevikku, nagu selles loos, tahaks endale ette kujutada ükski ameeriklane.

Apollo Kinodes alates 10. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Prantslaste liigutavas draamas otsib kodu ema poolt ära antud pisipoiss

Südamlikus ja kaasahaaravas filmis «Heades kätes» (Pupille) otsitakse pisipoiss Theole kasuvanemaid. Poisi kelle teekonda jälgitakse alates tema sünnist kuni headesse kätesse jõudmiseni. Lapse ema otsustab anda vastsündinu adopteerimiseks ning film näitab, kuidas lapse elu edasi kulgeb ja kuidas toimub talle uue pere leidmine. Samuti kajastab film hästi lastekaitsetöötajate argipäevaelu ja muresid, sest ka neil ei ole alati kerge otsustada.

Apollo Kinodes alates 10. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Pingeline põnevik räägib 10 aasta taguse traagilise islamiterroristide rünnakulaine loo

Haarav tõestisündinud lugu «Hotell Mumbai» (Hotel Mumbai) räägib inimlikkusest ja kangelaslikkusest keset hirmutavaid ja eluohtlikke sündmusi. Põnevuslugu viib meid aastal 2008 Mumbai (India) Taj Hotellis toimunud terroristliku pantvangidraama sündmuste keerisesse, kus hukkus üle 30 inimese ning lisaks veel 150 inimest üle Mumbai, kus toimus nelja päeva jooksul terve rida järjestikusi terrorirünnakuid. 

Maailm jälgib meedia vahendusel sündmuste käiku, kus meeleheitel noor paar (Armie Hammer filmidest «Call Me by Your Name» ja «On the Basis of Sex» ning Nazanin Boniadi filmidest  «Counterpart» ja «Homeland») on sunnitud tooma mõeldamatuid ohvreid, kaitsmaks oma vastsündinud last, samal ajal kui Vene miljonär (Jason Isaacs) näib hoolivat vaid iseenda turvalisusest. Teiste hulgas panevad külalisi kaitstes oma elu kaalule hotelli tuntud kokk Hemant Oberoi (Anupam Kher) ja ettekandja (Oscarile kandideerinud Dev Patel filmidest «Slumdog Millionaire» ja «Lion»).

Apollo Kinodes alates 19. aprillist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Nunnumeeter läheb lõhki: «Pokémon: Detektiiv Pikachu» muusikaline treiler paneb uskuma, et maailm on ilus ja hea

Enam ei pea kaua ootama: imearmsad mängudest tuntud elukad seiklevad lustakas perefilmis «Pokémon: Detektiiv Pikachu» (Pokémon Detective Pikachu) juba ülejärgmisel nädalavahetusel Eesti kinodes. Nunnudusest pakatav film sai äsja ka uue treileri, mis on nii armas, et ajab südame lõhki.

Vaata uut treilerit Pikachule hääle andva näitleja Ryan Reynoldsi Twitteri kontol:

Lugu algab sellest, kui tippdetektiiv Harry Goodman ühtäkki justkui õhku haihtub, jättes tema poja kadunud isa jälgi ajama. Abiks tuleb siin Harry partner Detektiiv Picachu – üliarmas, ülinaljakas ja väga terane pokemon (kellele annab originaalis hääle Ryan Reynolds). Üheskoos müsteeriumi lahendama asudes seiklevad nad läbi metropolimõõtu Ryme'i linna neoonsiltides tänavate, kus inimesed elavad käsikäes pokemonidega.

Apollo Kinodes alates 10. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Gaas põhja! Johnny Depp mängib surmahaiget professorit, kes otsustab piduriteta elama hakata

Alates 10. maist linastub Apollo Kinodes draamakomöödia «Richardi hüvastijätt» (The Professor), milles Johnny Depp mängib prestiižika kolledži professorit, kellele pakub elu jalustrabavaid üllatusi.

Professor Richard on palju aastaid püüdnud olla teistele eeskujuks ja elada õigesti. Ühtäkki saab ta teada, et põeb ravimatut haigust, ja tema maailm kukub kummuli. Täies riides basseini sukeldunud, elab ta oma elu mõttes uuesti läbi ja mõistab, et nüüdsest kaovad tema päevad kiiresti ja tagasipöördumatult nagu liiv sõrmede vahelt. Kui elada on jäänud nii vähe, siis olgu elu vähemalt lõbus ja muretu! Ta heidab saatusele kinda ja hakkab elama nii, nagu oli alati tahtnud, kuid polnud söandanud. 

Kui olla mina ise, siis täiega! Richard otsustab, et ei hoia end enam milleski tagasi. Algab peadpööritav elu, täis vingerpusse ja ogarusi. Seiklused veetlevate naistega, lõputud peoõhtud, vein, martiini ja sellised elu õppetunnid, mida on võimatu unustada.

Apollo Kinodes alates 10. maist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Apollo kassahittide kuu toob sel nädalal kinodesse armastatud filmid «Mamma Mia! Siit me tuleme taas»«Seltsimees laps»«Jumanji: Tere tulemast džunglisse» ning «Hotell Transilvaania 3: koletuslik puhkus».

Kõiki filme näidatakse vaid üksikutel seanssidel: vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles