Vaata treilerit: Tänapäevase natsirežiimi düstoopia «Teenijanna lugu» kolmas hooaeg tõotab teravat võitlust

Spekter
Copy
«Teenijanna lugu»
«Teenijanna lugu» Foto: IMDB

Üheks lähiaastate olulisimaks ja parimaks teleseriaaliks kiidetud «Teenijanna lugu» (A Handmaid's Tale) alustab peagi kolmanda hooajaga ning äsja ilmus ka uus ja põnev treiler. 

«Teenijanna lugu» on Hulu voogedastusteenuse telesari, mis põhineb Margaret Atwoodi 1985. aastal ilmunud düstoopilisel romaanil, mis tegeleb võimu-, soo-, aga ka religioonipoliitika küsimustega. Kuigi juba omal ajal bestselleriks saanud romaan ilmus juba enam kui 30 aasta eest, leitakse, et selles esitatud sündmuste käik on just tänasel päeval, mil nn konservatiivsed ehk paremäärmuslikud jõud pead tõstavad, väga tähenduslik ehk hirmutavaks kirjanduslikuks õppetunniks ning sellest ka sarja edu. 

Terrorirünnaku käigus tapetakse Ameerika Ühendriikide president ja enamik Kongressi liikmetest. Valitsus on ametist kõrvaldatud ja võimu on võtnud üle rõhuv ja ülimat kontrolli rakendav Gileadi vabariik, mis teeb vallalistest naistest üleöö õigusteta orjad ehk rahvuslikud sünnitusmasinad ning teenijad range jälgimis- ja klassiühiskonna kesk- ja ülemkihtidele.

Raamatu peategelane June (rolli eest Kuldgloobuse ja Emmy võitnud Elisabeth Moss) on riiki valitseva komandöri ja tema kibeda naise leibkonna teenijanna, kes veel mäletab endist elu, enne kui ta kaotas kõik. Nüüd peab ta kandma punast rüüd ja valget tiibadega tanu, mis varjab näo. Tema ainus otstarve on lapsi ilmale tuua. Hoolimata ohust õpib taa tasapisi selle riigiaparaadi toimemehhanisme tundma, riskides nende reeglite murdmisel eluga.

Seriaali kaks hooaega on peategelase pannud proovile nii süsteemi sees kui ka selle eest pagedes. Kolmandas näib olevat kätte jõudnud sisemiselt vigase süsteemi seestpoolt õõnestamise aeg ning Offred liitub vastupanuliikumisega.

Uus hooaeg alustab juuni alguses.

Vaata värsket treilerit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles