Austraalia eakas paar sai postipaki, milles oli 20 kilogrammi metamfetamiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: Esben Hansen / PantherMedia /Scanpix

Austraalias Melbourne’is Werribees elav eakas paar sai ootamatult postipaki, milles oli suur kogus metamfetamiini, mille väärtus on umbes kümme miljonit Austraalia dollarit (6,2 miljonit eurot).

Paar leidis 20-kilogrammise paki avamisel sellest valge pulbriga kotikesed ja nad teatasid saadetisest politseile, edastab abc.net.au.

Uurimisel ilmnes, et postiljon oli saadetise kogemata toonud valel aadressil.

Politseilabori testid kinnitasid, et postipakis oli suur kogus metamfetamiini, mis on amfetamiini teisend, olles tugevat sõltuvust tekitav uimasti.

«Eakas paar andis meile ebatavalisest saadetisest teada, kuid nad vist ei saanud aru, et tegemist oli ohtliku narkootikumiga. Kinnitasime neile, et nemad ei teinud midagi valesti, vaid valesti tegi see, kes posti teel lasi endale narkootikumi saata,» teatas politseiuurija Matthew Kershaw.

Melbourne’i politsei läks vihje alusel Melbourne'i eeslinna Bundoorasse, kus asuvast majast leiti 20 kilogrammi amfetamiini. Arvatakse, et metamfetamiini saadetis oli pärit sellest majast.

Korrakaitsjad arreteerisid majas olnud 30-aastase Zhiling Ma, kellele esitati süüdistus suure koguse amfetamiini omamises.

Eeluurimise all olev mees peab astuma kohtu ette 29. juulil.

Politsei leidis kokku 40 kilogrammi narkootikume, mille koguväärtus on 20 miljonit Austraalia dollarit (12,4 miljonit eurot) ning krimiuurijad koos narkovastase võitluse üksusega uurivad juhtumit.

Metamfetamiin (ka N-metüülamfetamiin, pervitiin) on amfetamiini teisend, mille mõju on kiirem ja tugevam kui amfetamiinil. Tegemist on ohtliku uimastiga, mis tekitab tugevat sõltuvust.

Aine hüüdnimed slängis on Ice ja Meta.

Metamfetamiin on valge, enamasti sinaka varjundiga pulber, kuid võib olla ka kristalli, jämeda soola või purustatud klaasi sarnane.

Metamfetamiin
Metamfetamiin Foto: SCANPIX

Pulbrit tõmmatakse ninna või neelatakse, lahustatud pulbrit süstitakse ja kristallilist vormi suitsetatakse. Mõju algab sõltuvalt tarvitamisviisist 30 sekundi kuni 20 minuti pärast ja kestab 4–12 tundi.

Kasutajad tunnevad energia- ja joovastuslainet, nad tunnevad end erksalt ja enesekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles