Instagram kavatseb kasutajate vaimse tervise huvides laigid ära kaotada (1)

Elu24
Copy
Instagram nutitelefonis.
Instagram nutitelefonis. Foto: PA images/Scanpix

Suhtlemiskeskkond Instagram katsetab laikide ehk meeldimiste kaotamist, et kasutajatel poleks nii suurt survet populaarsust koguda.

Esimesena proovitakse uut laikide süsteemi Kanadas, vahendab Daily Star. Instagrami juhid on öelnud, et tahavad võidelda kiusamise ja vaimsete probleemide vastu, mis tekivad sotsiaalmeediast tingitud surve tagajärjel.

«Me tahame, et inimesed peaksid vähem muretsema, kui palju meeldimisi nende postitused koguvad ning veedaksid rohkem aega inimestega, kellest nad hoolivad,» ütles Instagrami tootejuht Adam Mosseri.

Laigid ei kaoks aga täielikult, vaid need muutuksid nähtavaks ainult postitajale endale. Niisiis saab pilte vanaviisi laikida, aga meeldimiste numbrit kuvatakse pildi juures ainult selle autorile. Instagram loodab, et nii pööratakse rohkem tähelepanu jagatavale sisule ja mitte meeldimiste arvule.

Instagram on piltide jagamise platvorm, mis on noorte seas tohutult populaarne: iga kuu kasutab seda üle miljardi inimese. «Mida me teha loodame – ja see võtab aastaid – on juhtida võitlust küberkiusamise vastu,» ütles Mosseri.

Instagram on saanud kriitikat, et aitab populariseerida toitumishäireid ja enesevigastamist. 2017. aastal enesetapu sooritanud 14-aastase inglanna Molly Russelli vanemad süüdistasid surmas just Instagrammi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles