Kaie Kõrb naaseb lavale

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Kõrb
Kaie Kõrb Foto: Liis Treimann

Primabaleriin Kaie Kõrb ütles intervjuus raadiole Elmar, et ta on laval seni, kuni see on esteetiline.

Sel reedel esietendub Vene Teatri väikeses saalis Mai Murdmaa uuslavastus «Surmatants», mille koreograaf on loonud ungari helilooja Sandor Kalloši muusikale.

Peaosalist tantsib primabaleriin ja kaksikute ema Kaie Kõrb. Lavastuses teeb kaasa ka Kaie abikaasa Viesturs Jansons.

Kaie rääkis raadiole Elmar, et tema naasmise põhjus oli lihtne - Mai Murdmaa «rääkis ta ära».

Kaie sõnul polnud tal tegelikult sugugi plaanis veel kunagi tantsida ja see oli ka tema enda jaoks üllatus, et keegi teda veenda suutis.

Kidlasti oli üheks määravaks teguriks, et tegemist on etendusega, milles on lisaks tantsule ka sõnaline osa ning see väljakutse mõjus peibutavalt.

Samuti köitis Kaiet, et tükk on vene keeles ja see võttis omal moel justkui hirmu vähemaks.

«See on veidi nagu maskiga käimine, tunne on veidi kindlam,» ütles Kaie.

Kaie rääkis ka, et tema väikestel kaksikutel läheb väga hästi, sest nad jooksevad juba ringi, ajavad pisut pudi-juttu ja on super-kutid.

Primabaleriin väitis, et ta on füüsiliselt heas vormis.

«Lohutan kogu publikut, ärge kartke – ma usun, et mul selles osas mõistust jätkub ning tantsin ikka vaid nii kaua, kuni säilib esteetiline vorm,» kinnitas ta. «Mulle endale meeldivad ilusad vormid ning head tantsijad ja ma ei kannata vormist väljas lõtvu kehasid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles