Itaallannad protestisid macho-kultuuri vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallannad protestisid macho-kultuuri vastu
Itaallannad protestisid macho-kultuuri vastu Foto: SCANPIX

Eile protestisid tuhanded itaallannad Roomas Piazza del Popolol Itaalias vohava macho-kultuuri vastu ning nõudsid naistele suuremaid õigusi.

Itaallannade arvates on Itaalia praeguses raskes majandusolukorras süüdi just juurdunud «isaste kultuur», edastab The Telegraph.

Nüüdne protest oli juba teine, millega meeste ülemvõimu vastu protestiti. Selle aasta veebruaris astusid itaallannad välja tollase presidendi Silvio Berlusconi vastu, kandes loosungeid «basta» (aitab).

Berlusconi kogus lisaks peaministriks ja meediamagnaadiks olemisega ka kuulsust pidudega, kus ta väidetavalt seksis alaealiste modellidega.

«Valitsus vahetus, kuid mitte suhtumine. Meie hüüdlauseks on nüüd «Se non ora quando?» (Kui mitte nüüd, siis millal?),» sõnas üks naiste väljaastumise algataja Cristina Comencini.

Comencini lisas, et naised ei kao kuhugi ning mehed peavad arvestama, et naistel on õigus sõna sekka öelda.

«Meie sõnum meestest kubisevale valitsusele on, et naised ei ole lihtsalt kulutajad, vaid investeering,» laususid protestijad.

Itaalia pealinnas korraldatud protestis osales umbes 20 000 naist. Samalaadsed naiste väljaastumised leidsid aset veel mitmes teises linnas, kaasa arvatud Torinos ja Veneetsias.

Naisteorganisatsioonide eesmärgiks on tagada naistele õigus töökohtadele, aidata noori emasid ning võidelda diskrimineerimisega.

Apuulia kuberneri ja vasakpoolse Sinistra e Liberta partei juhi Nichi Vendola sõnul on Itaalia praegune võlakriisi ja poliitiline allakäik macho-kultuuri tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles