Muinasjutuline lugu: Eesti fotograaf tõi karjääripõhjast välja aasta varem kaduma läinud abielusõrmuse

Elu24
Copy
Fotograaf Egert Kamenik vee alt välja toodud sõrmusega.
Fotograaf Egert Kamenik vee alt välja toodud sõrmusega. Foto: Erakogu

Eesti fotograaf Egert Kamenik jagas Facebookis vägevat fotot, millel hoiab käes aasta varem kadunuks jäänud sõrmust, mille sukeldudes vee alt välja tõi.

Soomes elav Enriika rääkis Facebookis loo, kuidas abikaasa Viljar kaotas SUP lauaga sõites abielusõrmuse ning fotograaf Egert Kamenik aitas selle aasta hiljem tagasi tuua.

«Meie elu üks tähtsamaid päevi just lisandus. Nimetagem seda Sõrmusepäevaks ja õpetuseks, kuidas mitte kunagi ei tohi alla anda. Isegi kui olukord tundub lootusetu. Pea aasta tagasi ligi 5 meetri sügavusele veekarjääri kukkunud abielusõrmus on leitud,» kirjutas Enriika Facebookis.

Möödunud aasta maikuus olid Enriika ja Viljar lastega rannas ning mees läks SUP lauaga sõitma. Ta libises laualt maha ja kukkus vee alla ning tundis samal ajal, kuidas sõrmus libises käest. «Meie peres valitses päris mitu nädalat väga kurb ja sünge meeleolu,» meenutas Enriika.

Enriika ja Viljar otsisid sukeldujaid ning plaanisid lausa ise sukeldumistunde võtta, et saaks sõrmust vähemalt kord aastas pulma-aastapäeval kahekesi otsimas käia ning nii kasvõi elu lõpuni.

Eelmise aasta mais sõitis teisest Eesti otsast Soome ka vabasukelduja Kaspar koos sõbra Gunnariga, kuid nullilähedase nähtavusega ei õnnestunud veepõhjast sõrmust leida.

Möödunud sügisel tuli sõrmust otsima fotograaf Egert Kamenik, kaasas veealune detektor, kuid otsingud olid tulutud. Vahepeal otsis Egert sõrmust külmas vees silmad kinni, vaid detektori häält kuulates, ning tõi lõpuks välja viis senti.

Egert Kamenik sukeldumas.
Egert Kamenik sukeldumas. Foto: Erakogu

Möödunud nädalal nägid Enriika ja Viljar vee ääres päästjaid, kes ütlesid, et vesi on praegu klaarselge ning nähtavus lausa mitu meetrit. Enriika andis sellest Egertile teada ning pühapäeval oli ta varustusega jälle karjääris kohal, suunaandjaks kaart, millele oli Viljar sõrmuse kadumiskoha umbkaudu ära märkinud.

Egertil läks seekord täpselt 64 minutit, kui Enriika kuulis vee peal tema röögatust: «Juhhuu! Käes!»

Egerti sukeldumisvarustus.
Egerti sukeldumisvarustus. Foto: Erakogu

«Kui Viljar tuli töölt ja talle oma kaht kätt näitasin, mille mõlemas käes oli abielusõrmus ning küsisin: «Kas abiellume uuesti?», vaatas Viljar vist lausa pika minuti mu mõlemat kätt ja ei saanud midagi aru,» kirjutas Enriika.

Kui mehele lõpuks kohale jõudis, mis juhtunud on, puhkes naine nutma. «Meie abielusõrmused on taas koos, nii nagu meiegi... alati,» lõpetas Enriika muinasjutulise loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles