New Yorgi narkopolitsei ei ole «American Gangsteriga» rahul

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «American Gangster» («Ameerika gangster»)
Kaader filmist «American Gangster» («Ameerika gangster») Foto: forumcinemas.com

New Yorgi narkopolitseinikud ei ole rahul sellega, kuidas neid on kujutatud Denzel Washingtoni uues filmis «American Gangster» («Ameerika gangster»).

Nüüd ähvardab üks neist võtta ette kohtutee Universal filmistuudio vastu, süüdistades teda valede ning laimavate faktide esitamises, vahendab tmz.

Pensionile jäänud narkopolitseinik Gregory Korniloff nõuab teatud filmis tehtud avalduste tagasi võtmist.

Endine narkopolitseinik väidab, et filmis, mis portreteerib 1960ndate ja 70ndate Harlemi narkodiilerit Frank Lucast, väidetakse valesti justkui kolmandik New Yorgi narkopolitseinikest oleks olnud Lucase süüdistustes kindlad.

Peale selle väidab Korniloff, et mitmed väidetavad faktid, mida filmis esitati, on eksitavad. Näiteks heroiini smuugeldamine kohvrites ning rahasumma, mis reidi käigus Lucase kodust leiti.

Korniloff tegeles tol ajal selle juhtumiga ning osales isiklikult Lucase kodu läbiotsimises ning arreteeris narkodiileri tol samal päeval.

Endise politseiniku advokaat ütleb, et viis, kuidas läbiotsimist filmis kujutatakse ning meelega fakte moonutatakse, rikub ausate ja julgete rahvateenrite mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles