Utria Dessant 2009 hõlmab 176 ruutkilomeetrit

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu peeti Utria Dessandil maha ka näidislahing.
Mullu peeti Utria Dessandil maha ka näidislahing. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel ja laupäeval 11 korda toimuval Utria Dessandi stardib 19 võistkonda Kaitseväest, Kaitseliidust ja teistest jõustruktuuridest.

Ürituse pressiesindaja Urmas Reitelmani teatel läheb reedel kell 9 starti ka kaks naiskonda Kaitseliidu Alutaguse Malevast ja Saaremaa Naiskodukaitsest.

Väisvõistkondadest on kohal traditsiooniliselt soomlased.
Erna Seltsi presidendi Meelis Rätsepa teatel on võistlus sel aastal ajaliselt lühem, kuid see-eest tihedam.

Kokku toimub võistlus 176 ruutkilomeetril ja võistlejatel tuleb Ida-Virumaa rasketes ilmaoludes lahendada kokku 12 ülesannet ning liikuda maastikul Scoutspataljoni
vastutegevuse tingimustes.

Utria Dessandi kohtunikud on "sinibaretid" Rootsist ja Soomest, peakohtunik aga USA maavägede atašee Eestis major Garrick M. Harmon.

Võistkondade liikumist saab väikese ajanihkega jälgida Erna Seltsi kodulehelt.

17.-18. jaanuaril 1919. aastal toimunud Utria dessant oli Eesti mereväe kõige suurem dessantoperatsioon Vabadussõjas. Dessandis osales kuus Eesti mereväe laeva eesotsas suurtükilaevaga "Lembit". Operatsioonis osales Dessantpataljon 400 mehega ja 600 Soome vabatahtlikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles