Jana Kask: olen valmis tööd Riias jätkama ilma Lindretita

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask
Jana Kask Foto: Stanislav Moshkov / Naisteleht

Jana Kask on valmis kas või kohe Riiga sõitma, et oma osa F. R. Davidi näpunäidete järgi uuesti sisse laulda.

Jana Kase esindaja Imre Kaas selgitab F. R. Davidi kirja sisu: «Antud juhul lauldi mõlemad osad sisse erinevates stuudiotes ning sellisel juhul ei olegi alati võimalik esimese korraga perfektset tulemust saavutada.»

«Olgu veel kord öeldud, et koostöö lõppes vaid Jana Kase ja Tõnu Lindreti vahel, sest mees ei olnud oma ametis pädev,» edastab Imre Kaas. «Juhul kui F. R. David ja Riia stuudio MicRec soovivad, on Jana valmis loo salvestamisega edasi töötama.»

Jana Kask ja Tõnu Lindret on muusikateose «Feel The Vibe» ühisautorid ning sõlmisid Riia stuudioga avaldamislepingu, kus andsid kõik õigused antud loole üle nimetatud fonogrammitootjale. See on ka ainus leping, mis Lindreti ja Kaske seob, rõhutab Kaas.

«Veel kord rõhutades - nad on vaid autorid, mitte midagi enamat! Tõnu Lindretil ei ole seega õigust esineda Riia stuudio nimel,» märgib Kaas.

Veel lisab Kaas, et Jana Kask ei ole juristide hinnangul rikkunud ainsatki autorilepingu punkti. «Kui Lindret väidab, et Kask on siiski rikkunud mingi lepingu punkti, siis on selline väide pehmelt öeldes kummaline,» hindab Kaas olukorda.

«Oleme püüdnud Lindretile korduvalt selgitada tema staatust, pädevust ning Riias sõlmitud autorilepingu õiguslikku tähendust, kuid ta ei suuda seda mõista. Selle asemel saadab Lindret kümneid e-kirju ja süüdistab meid laimus. Lindret lihtsalt ignoreerib tegelikkust,» on Kaas veendunud.

Kas Jana Kask oskab laulda või mitte, selle üle otsustavad lõppeks aga kuulajad, arvab Kaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles