Mirjami album iseendale

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Peaasi et endale meeldib!» – nii kõlab noorukese Mirjam Mesaku kreedo.
«Peaasi et endale meeldib!» – nii kõlab noorukese Mirjam Mesaku kreedo. Foto: Erakogu

Nooruke lauljatar Mirjam Mesak üllitas sooloplaadi «Samas kaugel ja siin». Neiu kinnitab, et ei lase end heidutada sellest, mida teised tema plaadist arvavad – peaasi et endale meeldib.

Ajal, mil tuhanded noored tähelepanu võitmiseks superstaariks trügivad või «Kaht takti ette» ründavad, on Mirjam sellisest olelusvõitlusest loobunud. «Ma pole superstaariks pürgida tahtnud,» ütleb Mirjam.

«Ja «Kaks takti» oleks minu jaoks liialt vara. Mõtlesin, et teen natuke oma asja ja kui õige aeg käes, kui olen piisavalt valmis, eks siis võtan ka «Kahest taktist» osa,» leiab ta.

Mirjam Mesak on kogenud laululind – juba lapsena laulis ta ema õhutusel Kaarli kirikukooris, aga seda kogemust ei võta neiu tagantjärele tõsiselt. Tõsisemaks muutus asi siis, kui piiga asus õppima Tallinna

32. keskkooli ning lauluõpetaja tema annet märkas, soovitades minna ETV Lasteekraani muusikastuudio katsetele.

Sest ajast saati – juba üheksa aastat – ongi Mirjam televisioonimaja ust kääksutanud, muu seas ka muusikakooli klaverimängu erialal lõpetanud ning erinevate koosseisudega, eriti ETV noortekooriga, erinevatel laulukonkurssidel üle maailma edukalt esinenud.

Soololauljana on neiu kaasa löönud kolmel «Laulukarussellil» ja kahel viimasel aastal finaaligi jõudnud.

«Ma tahtsin nii!»

Seda enam on haruldane, et täiesti tundmatu ja verinoor lauljatar – Mirjamil on aastaid vaid 17 – oma sooloplaadiga välja tuleb. «Sellepärast, et ma tahtsin nii,» üllatab piiga enesekindlalt. «Iga laulja soov on ju teha plaat. Tegime selle enda pärast, mitte sellepärast, et hakata ennast promoma ja kuhugi kaugele pürgima. See oli lihtsalt ühe neiu soov, mis sai täidetud.»

Piiga soovi täitsid tema vanemad ning see põhines ema agarusel ja isa toetusel. Produtsendiks on aga nn eurohelilooja Priit Pajusaar, kes ka enamiku palade autor. Ühe laulu, mille pealkirjaks «Öö», kirjutas Mirjam ise.

«Sõnade autor Eve Viilup saatis mulle luuleread ja ütles, et tuleb omaloominguliste laulude konkurss «Lastelaul 2007» ja et võiksid ka oma loo kirjutada,» räägib Mirjam laulu sünnilugu. Paarisaja pala seast valiti finaali kümme ning Mirjami «Öö» sai teise koha.

Müügiedu pole tähtis

«Laul räägibki sellest, mis öösel toimub,» muigab ta. «Aga seda peab kuulama, et mõttest aru saada. Vaieldamatult kõige ilusam lugu, mis ma kirjutanud olen.» Ülejäänud laulusõnade autor on Maian Kärmas.

Stiililt on album mõtlik ja lüüriline. «Olen ka ise selline vaiksem ja mõtlikum tüdruk,» avaldab ta. «Ma ei ole plirts-plärts inimene, pigem melanhoolne ja unistav.»

Mirjam sõnab plaadi võimalikust kommertsedust kõneldes, et pole mingeid sihte seadnud – üllitise tiraažigi teab täpselt vaid ema. «Nagu ma ütlesin, on see vaid iseendale tehtud,» kordab Mirjam, «ja eelkõige selleks, et endal oleks hea meel. Aga kui ka kellelgi teisel on sellest plaadist hea meel, siis seda parem. Kui juhtub, et plaadi edu on suur, pole mul mitte midagi selle vastu. Aga praegu olen õnnelik, et see üldse valmis sai!»

Mirjami seni suurim auditoorium on kahtlemata mullune Helsingis peetud Eurovisiooni lauluvõistlus – oli ta ju üks Gerli Padari taustalaulja.

Kuid ka tänavusest Eurolaulu konkursist loodab Mirjam osa võtta, sest laul on sinna esitatud. Küll aga ei ürita ta seal läbi lüüa soololauljana, vaid ansambli Pink Tank koosseisus. Tegu on tütarlastetrioga, mille produtsendiks Kalle Koppel.

«Vahva ja hästi pretensioonikas bänd,» kostab Mirjam. «Meil on palju anda, sest kõik kolmekesi oleme muusikalise haridusega ja väga hea andega ning laulame kolmehäälset muusikat. Meil on suured sihid ja arvan, et jõuame veel kaugele!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles