Lapsega vahekorras olnud lavastaja Roman Polanski kaebas Ameerika filmiakadeemia kohtusse

Elu24
Copy
Roman Polanski
Roman Polanski Foto: STR / AP/Scanpix

Lavastaja Roman Polanski kaebas Ameerika filmiakadeemia kohtusse, kuna organisatsioon ei soovi taastada lavastaja liikmestaatust.

Reedel sisseantud kaebuses oli kirjas, et kui akadeemia ei lase Polanskil ja tema advokaatidel näost-näkku argumente esitada, siis rikub organisatsioon sellega iseenda reegleid.

Polanski tahab uuesti akadeemia liikmeks saada ning võtab nüüd ette kohtutee, kuna organisatsioon ei taha teda tagasi võtta.

85-aastase lavastaja juristid andsid reedel kohtusse sisse paberid, kus nõutakse, et kohus käseks akadeemial Polanski tagasi võtta. Vähem kui aasta tagasi otsustas akadeemia nii Polanski kui Bill Cosby organisatsioonist välja heita. Kui Polanski andis sisse apellatsiooni, siis jäi akadeemia oma otsusele kindlaks.

Bill Cosby (vasakul) ja Roman Polanski.
Bill Cosby (vasakul) ja Roman Polanski. Foto: MARK MAKELA / AFP/Scanpix

Filmitegija tunnistas end süüdi seksuaalvahekorrast 13-aastase tüdrukuga 1977. aastal. Kuid karistuse kuulmise ajaks põgenes ta juba järgmisel aastal riigist. Polanski, kes elab nüüd Prantsusmaal, on USA võimude eest põgenenud enam kui 40 aastat.

Reedel kohtusse sisseantud paberite hulgas oli ka daatumiga 31. detsember 1968 dokument, milles akadeemia tolle aegne president Gregory Peck tervitas Polanskit organisatsiooni. Lisaks sellele oli seal kuupäevaga 3. mai 2018 kiri, kus akadeemia juhatus teatas Polanskile, et tema liikmelisus on peatatud.

Polanski jurist sõnas The Independentile: «Kui te märkasite, siis me vaidlustame selle protseduuri õigsust. Nad viskasid ta ilma hoiatamata välja, andmata talle isegi võimalust end kaitsta. Nad isegi ei põhjendanud, miks. Pärast 40 aastat Cosbyga samal päeval. Uskumatu,» kommenteeris Harland Braun. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles