«Troonide mängu» näitlejad võtsid võtetel kasutatud asju suveniiridena kaasa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mängu» näitlejad 12. aprillil Põhja-Iirimaal Belfastis kaheksanda hooaja avasündmusel. Vasakult: 
Richard Dormer, Maisie Williams, Kerry Ingram, Gemma Whelan, Pilou Asbaek, Issac Hempstead Wright, Joe Dempsie, Conleth Hill, Hannah Murray, Jerome Flynn, John Bradley, Chris Newman, Bernadette Caulfield, Kit Harington, Carice van Houten, Liam Cunningham, Richard Dormer, Nathalie Emmanuel, Jacob Anderson ja Sophie Turner
«Troonide mängu» näitlejad 12. aprillil Põhja-Iirimaal Belfastis kaheksanda hooaja avasündmusel. Vasakult: Richard Dormer, Maisie Williams, Kerry Ingram, Gemma Whelan, Pilou Asbaek, Issac Hempstead Wright, Joe Dempsie, Conleth Hill, Hannah Murray, Jerome Flynn, John Bradley, Chris Newman, Bernadette Caulfield, Kit Harington, Carice van Houten, Liam Cunningham, Richard Dormer, Nathalie Emmanuel, Jacob Anderson ja Sophie Turner Foto: Liam McBurney / PA Wire/PA Images/Scanpix

HBO teatel võtsid «Troonide mängu» näitlejad aastate jooksul võtetelt nii mõnegi seal kasutatud asja kaasa, kuid asjade vargus muutus massiliseks viimase, kaheksanda hooaja võtete ajal.

Arya Starki kehastaja Maisie Williamsi sõnul võtsid kõik põhirolle kehastanud näitlejad võtteplatsidelt midagi kaasa, kuid kõige enam võttis suveniire Liam Cunningham, kes mängib Davos Seaworthi, teatab news.com.au.

Cunningham võttis omaks, et viis maailma erinevates paikades toimunud võtetelt palju asju minema.

Liam Cunningham 12. aprillil 2019 «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Põhja-Iirimaal Belfastis
Liam Cunningham 12. aprillil 2019 «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Põhja-Iirimaal Belfastis Foto: Liam McBurney / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Võiks öelda, et neid oli lausa veoauto koormatäis. Mul on mitmesuguseid mõõkasid, ehteid, raha ja rõivaid. Võtsin neid oma laste jaoks, kes soovisid midagi suveniiridena. Nad saavad need tulevikus vajadusel müüa, saades kenasid summasid, kuna tegemist on «Troonide mängus» kasutatud esemetega,» sõnas näitleja.

Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja esimesest osast. Pildil Maisie Williams (vasakul) ja Kit Harington
Kaader «Troonide mängu» kaheksanda hooaja esimesest osast. Pildil Maisie Williams (vasakul) ja Kit Harington Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Williamsi sõnul oli tal Arya Starkina mitmesuguseid rõivaid, kuid enim meeldisid talle nahast jakid, mida ta kasutas sõdalasena ning kaks neist on tal kodus.

Sophie Turner, kes mängis Arya õde Sansa Starki, viis võtetelt kaasa korseti ja kirjarulli.

Sophie Turner 12. aprillil 2019 «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Põhja-Iirimaal Belfastis
Sophie Turner 12. aprillil 2019 «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Põhja-Iirimaal Belfastis Foto: Liam McBurney / PA Wire/PA Images/Scanpix

Samwell Tarlyt kehastanud John Bradley ja Gendry Baratheoni mänginud Joe Dempsie tunnistasid, et nemad ei julgenud oma kostüüme ega mõõkasid kaasa võtta, kartes et jäävad vahele ning nad ei soovinud aksessuaaride eest vastutajatega tülli minna.

Brienne Tarthi mängija Gwendoline Christie sõnas, et ta küsis juba sarja alguses, kas ta saab mõne mõõga endale ja produtsendid lubasid talle.

Gwendoline Christie 3. aprillil 2019 New Yorgis «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel
Gwendoline Christie 3. aprillil 2019 New Yorgis «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Foto: CAITLIN OCHS / REUTERS/Scanpix

«Juba kolmandal hooajal tekkis probleem, kuna tegijad said aru, et sarjas kasutatud esemed on eBays väga hinnas. Mina sain oma mõõga siiski ausal teel, kuid teised näitlejad pidid varastama. Nad võtsid väikseid asju nagu sõrmused, nõud, osi rõivastest ja jalatseid,» sõnas näitlejanna.

Ser Bronni mänginud Jerome Flynn ja Gillyt kehastanud Hannah Murray lähtusid praktilisusest, võttes kaasa neil stseenides jalas olnud villased sokid.

Hannah Murray 12. aprillil 2019 Põhja-Iirimaal Belfastis «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel
Hannah Murray 12. aprillil 2019 Põhja-Iirimaal Belfastis «Troonide mängu» kaheksanda hooaja avasündmusel Foto: Joel C Ryan / AP/Scanpix

«Need sokid on suurepärased, sobivad isegi mägironijatele. Ma tõesti tahtsin selliseid sokke ja seega võtsin nad võttepaigast kaasa,» teatas Murray.

Jon Snow, keda kehastab Kit Harington, kostüümid koosnesid osaliselt IKEA vaipadest, mis imiteerisid hundinahka. Ei ole kindlalt teada, kas Harington võttis mõne sellise vaiba võttepaikadest kaasa, kuid võttegrupi teatel olevat ta ühe võtnud.

Kaader «Troonide mängu» kaheksandaja hooaja esimesest osast. Pildil Isaac Hempstead Wright (vasakul) ja Kit Harington
Kaader «Troonide mängu» kaheksandaja hooaja esimesest osast. Pildil Isaac Hempstead Wright (vasakul) ja Kit Harington Foto: Helen Sloan / AP/Scanpix

Puuduvad andmed, mida võis võttepaikadest suveniiriks võtta Daenerys Targaryeni kehastanud Emilia Clarke, Cersei Lannisteri mänginud Lena Headey, Jaime Lanisteri kehastanud Nikolaj Coster-Waldau ja Tyrion Lannisteri mänginud Peter Dinklage. 

«Troonide mängul» on olemas ka ametlikud suveniirid, mis ulatuvad draakonikujudest T-särkide ja veinideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles