Austraalias tappis hirv mehe ja vigastas naist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv. Pilt on illustreeriv
Hirv. Pilt on illustreeriv Foto: Toby Melville / Reuters/Scanpix

Austraalias Victoria osariigis Wangarattas ründas kodus lemmikloomana peetud hirv meest, tekitades talle surmavaid vigastusi, mille tõttu see mees hiljem suri.

Hirverünnakut nägi 47-aastase mehe naine, kes talle appi läks ja ta sai raskelt vigastada, teatab bbc.com.

Sündmuskohale kutustud politsei teatel viidi vigastatud naine haiglasse ja oma peremeest rünnanud agressiivsele hirvele tehti surmav süst.

Austraalia Queenslandi politsei
Austraalia Queenslandi politsei Foto: Susan Kelly / Caters News / Caters News Agency/Scanpix

«Hirverünnak leidis aset Melbourne’ist 250 kilomeetri kaugusel. Pere pidas seal kodus hirve, kes millegipärast muutus agressiivseks kui teda söötma tuldi,» teatas politsei. 

Perel, kus kasvab ka kaks last, oli hirv kuus aastat, kuid varem ei olnud ta kedagi rünnanud. Zooloogide sõnul oli hirv metsloom ja temas lõid arvatavalt välja talle omased instinktid.

Politsei ei täpsustanud, mis liiki hirvega tegemist oli. Victoria osariigis elab looduses nelja liiki hirvi.

Hirv. Pilt on illustreeriv
Hirv. Pilt on illustreeriv Foto: Toby Melville / Reuters/Scanpix

Victoria osariigi looduskaitseameti teatel on seal hirvede arvukus viimastel aastatel plahvatuslikult kasvanud. Hirved satuvad aina sagedamini teedele ja farmidesse ning kahjustavad rohumaid ja infrastruktuuri.

Mõni aeg tagasi leidis umbes samasugune juhtum aset USAs, kus langes kodus lemmikuna peetud lennuvõimetu linnu kaasuari ohvriks 75-aastane mees.

Kaasuar. Pilt on illustreeriv
Kaasuar. Pilt on illustreeriv Foto: Wilson Ring / AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles