Ženja Fokin Pariisis: praegu on öeldud kõigile, et hoidke tulest eemale ja see on kõige olulisem

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumalaema kirik päev pärast ulatuslikku põlengut.
Jumalaema kirik päev pärast ulatuslikku põlengut. Foto: Erik Tikan

Eesti stilist Ženja Fokin maandus täna õhtul Pariisis, kus parasjagu põleb Jumalaema kirik. Fokin rääkis Elu24-le, millised meeleolud hetkel koha peal on.

«See Notre Dame'i asi on igalt poolt uudistest läbi käinud, et mitte sinna lähedale minna ja see on väga loogiline ka,» rääkis Fokin, kes ise asub Pariisi kesklinnas. «Ma saan aru ka inimeste suurest uudishimust, et tahetakse vaadata, kuidas seal on kõik, aga tegelikult see segab päästjate tööd ja üldist tegevust,» ütles mees.

Ženja Fokin. 2017.
Ženja Fokin. 2017. Foto: Toni Läänsalu/ PM/Scanpix

Millised on meeleolud kohalike seas? «Pigem on see, et ollakse hästi-hästi kurvad, et selline asi üldse juhtus,» arvas Fokin. «Ma ei ole praegu üleliia palju sellesse süüvinud, ma saan aru, et on öeldud kõikidele, et hoidke eemale ja see on kõige olulisem. Ma arvan, et homme hommikul saab uudistest kõige paremad vastused.»

Pariisi Jumalaema kiriku ehitus algas 1163. aastal ning selle valmimiseni kulus rohkem kui sajand. Kirik sai maailmakuulsaks tänu Victor Hugo 1831. aastal avaldatud raamatule «Jumalaema kirik Pariisis». Tuntud kirikut külastab igal aastal umbes 12 miljonit turisti.

Hetkel pole teada, miks kirikus tulekahju puhkes, kuid politseil pole alust kahelda, et tegemist on õnnetusega.

Jumalaema kirik põleb.
Jumalaema kirik põleb. Foto: Vincent Isore / imago images / IP3press
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles