Pildid ja video: plaksumaisimüüja täitis oma eluunistuse, ehitades ühekohalise lennuki

Inna-Katrin Hein
Copy

Pakistanis Pandžabi provintsis Pakpattanis elav plaksumaisimüüja Muhammad Fayyaz unistas kaua oma lennukist ja nüüd sai see unistus teoks.

32-aastane mees uuris internetist, kuidas väikelennukeid ehitatakse ja ehitas endale midagi sarnast, teatab Caters News.

Muhammad Fayyazi ehitatud ühekohaline lennuk
Muhammad Fayyazi ehitatud ühekohaline lennuk Foto: / Caters News Agency/Scanpix

Fayyazi sõnul oli nooremana tema unistuseks saada piloodiks, kuid kuna tal ei olnud õpinguteks raha, siis jäi see saavutamata.

«Lisaks ehitamisele uurisin ma internetist ja raamatutest ka seda, kuidas lennukit juhtida. Ma oskan seda, olen katselende teinud,» sõnas pakistanlane.

Fayyaz vaatas veel National Geographicu tõsielusaatesarja «Air Crash Investigation» (Lennuõnnetuste uurimine), et mõista lennukitega tekkivaid probleeme.

Mees asus lennukit ehitama üks aasta tagasi ja ta kulutas ehitamisele 90 000 ruupiat (560 eurot). Ta kasutas kõik oma säästud, võttis pangalaenu ja müüs tüki oma maast.

Oma unistuse täitmiseks töötas ta öösiti turvamehena ja müüs päeval popkorni.

Fayyaz tegi varem lühiajalisi lende, esimese pika katselennu tegi ta 23. märtsil 2019, kuid kuna tal ei olnud lennuluba, siis võimud konfiskeerisid lennuki.

Lennuk tagastati talle 4. aprillil ja ta peab tegema lennueksami, et saada väikelennuki lendamisluba.

Muhammad Fayyazi ehitatud ühekohaline lennuk
Muhammad Fayyazi ehitatud ühekohaline lennuk Foto: / Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles