Legendaarne koomik Ian Cognito suri laval ja publik arvas, et ta teeb nalja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suri inglise koomik Ian Cognito.
Suri inglise koomik Ian Cognito. Foto: PA Pictures/Scanpix

60-aastane inglise püstijalakoomik Ian Cognito suri laval etenduse ajal. Publik arvas, et ta teeb nalja. Kiirabi saabumise ajaks oli mees juba surnud.

Cognito esines neljapäeval Inglismaal Bicesteris, kus hakkas komöödia-show ajal raskendatult hingama ning istus maha. Publik arvas, et tegemist on naljaga ning jätkas naermist. Kui konferansjee Andrew Bird kontrollima läks, kas mehega on kõik korras, saadi aru, et meest on tabanud terviserike ning kutsuti kiirabi, vahendab BBC. Kui parameedikud kohale jõudsid, oli 60-aastane koomik juba surnud.

Cognito istus raskelt hingates maha ning jäi viieks minutiks vaikseks. Kui Bird tema juurde läks, ootas ta, et koomik ärkaks üles ning ehmataks teda. Nii aga ei juhtunud.

Birdi sõnul oli Cognito juba enne esinemist ennast kehvasti tundnud, ent tahtis siiski lavale minna. «Ta oli nagu ikka, ta hääl oli valju. Ma mõtlesin esinemise ajal, et ta on tõesti tasemel,» ütles Bird.

Birdi sõnul olevat Cognito lausa nalja teinud, et viskab publiku ees sussid püsti. «Kujutage ette, kui ma teie ees siinsamas sureksin,» naljatles koomik. Ka publikus olnud John Ostojak kinnitas, et kümme minutit enne surma visanud Cognito nalja, et saab rabanduse.

Pärast etendust tundis publik end kehvasti, kuna oli viis minutit koomikut vaadanud ning naernud, taipamata, et midagi on valesti.

Briti koomik Jimmy Carr avaldas Twitteris lahkunud koomikule järelehüüde. «Cognito suri otseses mõttes laval. Publik arvas, et see on osa etendusest. Ta suri saapad jalas. See on tõeline pühendumus komöödiale. Ma ei unusta iial, kui lahke ta oli, kui ma koomikuna alustasin, ning kui pagana naljakas ta oli,» kirjutas Carr.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles