Ott Tänaku filmi lavastaja: see on motivatsioonifilm, mis õpetab, kuidas tippu jõuda

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak oma filmi esilinastusel. Kino Kosmos, Tallinn.
Ott Tänak oma filmi esilinastusel. Kino Kosmos, Tallinn. Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Sel nädalal jõudis kinolinadele dokumentaalfilm «Ott Tänak - The Movie». Filmi režissöör Tarvo Mölder rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis, kellele see film mõeldud on ja millised olid tootmisprotsessi keerulisemad väljakutsed.

Mölder rääkis, et antud filmi tegemine oli pikk protsess. «Meie pingutus päädis küll ühe aastaga, alates sellest hetkest, kui sõlmisime kokkuleppe Ott Tänakuga. Kuid film kajastab tervet Oti elu, seega selle pingutuse võib lugeda sama pikaks kui Oti elu. Lihtne pole see protsess olnud,» lausus ta.

Mölder lisas, et film on sõltumata kellaajast vaatajale huvitav materjal. «See on kindlasti ka perefilm. Peab lihtsalt võtma endale aja, et loo sisse süveneda ja seda jälgida,» rääkis ta.

Filmi peategelane on mõistagi rallisõitja Ott Tänak. Režissööri sõnul on ka kõrvaosatäitjaid ja neid on muljetavaldav hulk. «Kokku on üle viiekümne intervjueeritava. Üheltpoolt teeb see filmi huvitavaks. Teiselt poolt peab keskenduma, et aru saada, kes keegi on,» avaldas Mölder. Tema sõnul on kõik intervjueeritavad Tänakule lähedased inimesed.

Film «Ott Tänak - The Movie» kuulub oma žanri poolest tõsielu filmide hulka. «Päriselust filmi tegemine on sarnane ralliga. Seal on palju muutujaid, kõik võib hetkega pea peale pöörduda,» rääkis Mölder. Ometigi tegi pidev ümberplaneerimine mehe sõnul filmi tegemise eriti huvitavaks, sest erinevalt tavaliste mängufilmide tootmisest oli see palju rohkem adrenaliini pakkuv projekt.

Ott Tänak ja Martin Järveoja saabusid filmi esilinastusele WRC autoga. 
Ott Tänak ja Martin Järveoja saabusid filmi esilinastusele WRC autoga. Foto: Sander Ilvest /Scanpix

Filmi produtsent on Eero Nõgene. Mölderi sõnul võtab Nõgene ette vaid projekte, mida keegi teine ei tee. «Koostöö algas meil siis, kui tootsime ansambel Ruja teemalist filmi. Nõgene võtab ette selliseid situatsioone või persoone, keda oleks vaja jäädvustada järgmistele põlvedele,» lisas Mölder.

Mölder soovitas filmi tulla vaatama eriti nendel, kes otsivad elus stiimulit. «See film näitab, kuidas tippu jõuda, see on hea motivatsioonifilm,» lausus ta.

Kuula intervjuud režissöör Tarvo Mölderiga SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles