Video: 92-aastane Elizabeth II käib närvide rahustamiseks varahommikuti ratsutamas

Inna-Katrin Hein
Copy
Elizabeth II (paremal) 2002 ratsutamas
Elizabeth II (paremal) 2002 ratsutamas Foto: Alastair Grant / AP/Scanpix

Briti kuninganna Elizabeth II on harjumus käia varahommikuti ratsutamas, et end rahustada ja talliülemaga hobustest rääkida.

Fotograafid jäädvustasid kuninganna 8. aprillil ratsutamas Windsori loss maadel koos tallülema Terry Pendryga, teatab msn.com.

Kuningannat jäädvustanud piltnike sõnul oli ilm jahe, oli udu ja puhus tugev tuuli, kuid kuningannale ei läinud see korda. Lisaks ei kandnud ta kaitsekiivrit, vaid tal oli peas rätik ja seljas vihmamantel.

92-aastane Elizabeth II on peaaegu kogu oma elu ratsutanud ja naudib seda seni, olles hea ratsutaja ja osates hobustega hakkama saada.

Elizabeth II külastas 28. märtsil 2019 Somersetis talle
Elizabeth II külastas 28. märtsil 2019 Somersetis talle Foto: Anwar Hussein / EMPICS Entertainment

Õukonna teatel on Elizabeth II kuni 15. maini puhkus, sest vahepeal tal töökohtumisi ja esindusülesandeid ei ole.

«Hoolimata eakusest on ta hea tervise juures ja kui tal on vaba aega, siis käib ta ratsutamas. See aitab mõtted tööst kõrvale viia ja end vabalt tunda. Ta käib ratsutamas koos talliülemaga, kes on juba aastaid ta hea sõber ning kellega ta saab rääkida lisaks hobustele ka riigiasjadest,» teatas kuninganna esindaja.

Elizabeth II nõunike teatel ootab kuningannat ees tegus suvi ja palju kohtumisi. Juunis saabub Suurbritanniasse visiidile USA president Donald Trump, kes kohtub nii Briti peaministri Theresa May kui kuningannaga. Kuninganna korraldab Donald Trumpi ja USA esileedi Melania Trumpi auks õhtusöögi.

Lisaks Trumpide külaskäigule on oodata veel teiste riikide juhe või esindajaid, kes kohtuvad Elizabeth II-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles