Huvitav fakt: Mis ühendab «Printsi Zamundast» kuus aastat hiljem ilmunud «Lõvikuningaga»?

Spekter
Copy
«Prints Zamundast»
«Prints Zamundast» Foto: IMDB

Äsja toimunud iga-aastasel kinobosside ja filmistuudiote kokkusaamisel CinemaCon sai valitud publik näha esimesi kaadreid Eestis pühadefilmiks kujunenud «Prints Zamundast» (1988) järjest koos 30 aastat vanemate Eddie Murphy ja Arsenio Halliga. Nüüd ilmusid Instagrami esimesed pildid kohtumisest  kostüümikunstnikuga, et kõik saaksid oma silmaga veenduda: Akeem ja Semmi on tagasi!

Staarid poseerivad kostüümikunstnik Ruth E. Carteri piltidel koos naise äsja võidetud Oscariga filmi «Must panter» eest. «Tere hommikust, naabrid! Asi on ametlik: esimene kostüümiproov «Prints Zamundast 2» filmile koos prints Akeemi ja Semmiga!» seisab pildiallkirjas. 

Eddie Murphy Akeemina filmis «Prints Zamundast»
Eddie Murphy Akeemina filmis «Prints Zamundast» Foto: IMDB

Paramount Picturesi 1988. aasta filmis kehastas Murphy New Yorgi Queensi linnaosas koos oma teenija Semmiga lihtinimese elu mekkivat Aafrika Zamunda kuningriigi printsi Akeemi, kes otsis seal endale väärilist pruuti, kelle ainus huvi ei oleks tema võim ja rikkused. The Deadline teatab, et järjes otsib Akeem Ameerikas oma poega, kellest peaks saama Zamunda troonipärija. 

Järg «Prints Zamundast 2» ehk «Coming 2 America» jõuab kinodesse tuleva aasta augustis. Järje lavastajaks on kinnitatud režissöör Craig Brewer ning armastatud rollides peaks lisaks täna 63-aastasele Hallile ja 58-aastasele Murphyle (kes ühtlasi filmi produtsent) üles astuma mitmed esimese filmi näitlejad, kuid kinnitatud on hetkel vaid Zamunda kuningat Jaffe Jofferit mänginud 88-aastane vanameister James Earl Jones. Muuseas, Jones annab taaskord hääle ka suvel ilmuva «Lõvikuninga» uusversiooni lõvikuningas Mufasale – nii nagu 1994. aasta joonisfilmiski.

«Prints Zamundast»
«Prints Zamundast» Foto: IMDB

Üks näitleja, keda kindlasti järjes ei näe, on Akeemi ema, kuninganna Aoleoni rollis üles astunud Jamaica päritolu Madge Sinclair, kellel diagnoositi 80ndate alguses leukeemia, mida ta ka vaatajate teadmata kuningannana põdes. Ta suri 1995. aastal 57-aastasena, olles ühena oma viimastest töödest andnud hääle Mufasa kaasale, Simba emale ehk lõvikuninganna Sarabile. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles