Laialdased teadmised toidust võimaldavad lastel õppida ka erinevaid kultuure paremini tundma, seega ei ole Daily kaubamärgi all koolitoitlustust pakkuva Baltic Restaurants Estonia AS müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul erinevate riikide toitude tundmine oluline üksnes suuremate toiduvalikute nimel.
Selleks, et lapsevanemad saaksid ka kodus põnevaid kulinaarseid katsetusi ette võtta ilma, et laps neisse roogadesse põlglikult suhtuks, jagab Endrikson soovitusi lastele maailmamaitsete tutvustamiseks.
Kaasa laps planeerimisse
Kui laps soovib ja on selleks valmis, siis tuleks teda julgustada perele pühapäevaseks lõunasöögiks kohvikut või restorani valima. Kui olete koos mõnes toredas riigis puhkust veetnud, siis aita lapse jaoks erinevad sihtkohad ja nende toit kindla restoraniga kokku viia. Samuti on igas peres äärmiselt tähtsal kohal toidukordade planeerimine ning lapse kaasamine otsustusprotsessi aitab tal end tunda võrdse pereliikmena. Olles ise otsustanud ja kaasa rääkinud, tunneb ta suurema tõenäosusega huvi toiduvalmistamise vastu ja soovib ka vanematega koos näiteks India karrit süüa või gruusiapäraselt valmistatud sealiha mekkida.
Vürtse tutvusta tasapisi
Paljude riikide söögikultuuri iseloomustab erinevate tšillide tulisus ning ingveri ja vürtside soojus, millega aga lapsed pole tihti harjunud.
Lapsele tuleb vürtsimaailma tutvustamiseks särtsutäis maitsed pisut mahedamaks muuta. Näiteks võibki Daily eeskujul valmistada taipärast suppi maheda lillkapsaga. Samuti aitab vürtsiseid maitseid mahendada koore lisamine toidule.
Veel võib lapse lemmiktoidu sisse segada üht väljavalitud vürtsi, kuid vaid nii palju, et see oleks vaevutuntav. Luba pisikesel marakratil harjuda ja siis võid juba kogust suurendada või teise vürtsi tutvustamise juurde asuda. Näiteks sobib kaneeli raputada hommikuhelvestele või jogurtisse ning küüslauk supi sisse purustamiseks. Kindlasti tasub aga ettevaatlik olla tšilliga ja selle tutvustamine jätta hilisemasse aega, sest tänu oma tulisusele võib see lapsele valu põhjustada.