Üllatus: Kas mäletad, millises Eestiski näidatud menuseriaalis tegi debüüdi Tom Hanks?

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Hanks
Tom Hanks Foto: KEVORK DJANSEZIAN / REUTERS / Scanpix

Tänavu 63-aastaseks saav Tom Hanks on Hollywoodi üks hinnatumaid ja armastatumaid näitlejaid. Kahekordne Oscari-võitja on oma karjääri jooksul teinud 90 rolli (millest osa peatselt tulemas), kuid temalgi on oma esimesed katsetused ja läbimurderoll. Kas mäletad, mis need olid?

70ndate lõpus Clevelandis, Ohios paar aastat teatris töötades esimest korda näitlejana kogemusi ja tunnustust saanud Hanks kolis 1979. aastal New Yorki juba plaaniga hakata filminäitlejaks. 

Üht oma ammust ning mõnevõrra üllatavat rolli meenutas Tom Hanks aasta eest ka oma Instagramis – kes oleks arvanud, et Hanks 80ndate kõige läilamas (ent äärmiselt menukas) romantikasarjas «Armulaev» mängis? Kusjuures, tegu oli Hanksi teise ülesastumisega üldse: aasta oli 1980 ning enne seriaalis mängimist oli 24-aastasel Hanksil kirjas vaid üks roll ühes õuduspõnevikus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Here’s a still from the movie I’m shooting in Baton Rouge. Hanx

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on


Meenuta Tom Hanksi kaadreid sarjast, sealhulgas basseini ääres kamba kaunite preilidega:



Edasi läks juba üsnagi lepase reega: pärast paari seriaali- ja filmirolli (ABC «Bosom Buddies», «Splash» (1984), «Bachelor Party» (1984) ja «Nothing in Common» (1986)) sai Hanks peaosa komöödias «Big», millest sai tagantjärele tema läbimurre, mis tegi toona 32-aastasest näitlejast üleöö staari. Film teenis 100 miljonit dollarit kassatulu ehk oli tol ajal üüratu summa (filmi eelarve oli 18 miljonit).

Roll teenis Hanksile ka tema esimese Oscari-nominatsiooni ning esimese Kuldgloobuse. Hanksi positsiooni Hollywoodis kindlustasid lõplikult 1994. ja 1995. aasta, mil mees sai kahel aastal järjest pärjatud nii Kuldgloobuse kui ka kuldmehikese, seda filmide «Forrest Gump» ja «Philadelphia» eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles