Eksmehe uut abikaasat «hobuseks» nimetanud naist võib oodata ees vangla

Inna-Katrin Hein
Copy
Hobune. Pilt on illustreeriv
Hobune. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Briti naist võib Dubais oodata ees vangistus ja 50 000 naela (58 000 eurot) trahvi, kuna ta nimetas oma eksmeest «idioodiks» ja mehe uut naist «hobuseks».

Araabia Ühendemiraatide Dubai politsei pidas 55-aastase briti Laleh Shahraveshi ja ta 14-aastase tütre kinni märtsis, kui naine üritas pääseda oma endise mehe matusele, teatab msn.com.

Politsei teatel peeti naine kinni ta 2016. aastast pärit Facebooki postituse tõttu, milles ta sõimab oma eksmeest Pedrot, kes uuesti abiellus.

Facebook. Pilt on illustreeriv
Facebook. Pilt on illustreeriv Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Shahravesh oli Ühendkuningriigis, kui ta need postitused tegi, kuid eksmees, kes suri 3. märtsil infarkti tõttu, elas Dubais ning mehe uus naine elab seni Dubais.

Dubai küberkuritegevuse seaduse järgi saab ka varasemate solvavate postituste eest seal kinni pidada, kohtu alla anda ja aastateks vangistada.

Inimõiguskeskuse Detaines in Dubai (Kinnipeetud Dubais) teatel võttis politsei Shahraveshi passi ära ja ta tütar saadeti tagasi Ühendkuningriiki, kus ta elab sõprade juures.

Shahravesh teatas selle keskuse kaudu, et ta ei saa Dubaist lahkuda ning ta on ühel korral juba kohtu ees olnud, kuid ta ei saanud enda kaitseks mitte midagi öelda.

«Ma olen hirmul, ma ei saa magada ega suuda midagi süüa. Olen stressi tõttu märgatavalt kaalus alla võtnud. Kui mu tütar minuga oli, siis nuttis ta end igal õhtul magama. Oleme vaid kahekesi, minu eksmees jättis meid aastaid tagasi maha ja nüüd on ta surnud,» teatas naine.

Shahravesh oli Portugali kodakondsusega Pedro Manuel Coreia Dos Santosega abielus 18 aastat, neil on ühine tütar Paris.

Nad elasid 2016 kaheksa kuud Dubais, kus mees töötas HSBC pangas. Naine ja tütar läksid 2016 Londonisse tagasi ning mees pidi neile peatselt järgnema, kuid selle asemel tahtis lahutust.

Naine leidis paar kuud hiljem Facbookist, et ta mees abiellus pärast lahutust 42-aastase tuneeslannaga.

Naine kirjutas oma emakeeles, pärsia keeles Facebooki paar kommentaari: «Loodan,et sa kõnged, sest sa jätsid mind selle «hobuse» pärast maha. Idioot, sa abiellusid «hobusega»».

Shahraveshi teatel on ta oma perele võlgu juba 5000 naela, kuna ta peab Dubais kohut oodates elama hotellis. Ta kaotas Ühendkuningriigis töökoha ja tal ei ole raha, et Londoni korteri kommunaalmakseid tasuda.

Detained in Dubai esindaja Radha Strilingi sõnul on Shahraveshi juhtum keeruline.

«Tütar Paris kaotas oma isa ning ema ja tütar tulid matusele, et Pedroga hüvasti jätta. Araabia Ühendemiraatide karmid seadused lõid nii ema kui tütre elu segamini. Paris kirjutas kirja Dubai emiraadi juhile ja peaministrile, šeik Mohammedile palvekirja ta ema vabastada. Ka mina pöördusin peaministri poole,» teatas Stirling.

Briti välisministeeriumi teatel on nad Laleh Shahraveshi juhtumist teadlikud ja üritavad teda aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles