Eesti ujuja Merle Liivand läheb Miamis kummalisel moel ajalugu tegema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlannast ujuja ja ettevõtja Merle Liivand läheb Miamis omamoodi ajalugu ujuma.
Eestlannast ujuja ja ettevõtja Merle Liivand läheb Miamis omamoodi ajalugu ujuma. Foto: Promopilt

Floridas elav eestlannast ujuja ja ettevõtja Merle Liivand on otsustanud oma sünnipäevakuul omamoodi ajalugu teha. Sel nädalavahetusel ujub ta ümber Miami Veneetsia saare, küljes merineitsisaba, et tähelepanu tuua ookeani reostusele.

Professionaalne merineitsi Merle Liivand ujub ümber Miami Veneetsia, et tõmmata tähelepanu ookeani reostusele. Di Lido saare pikkuseks on arvestatud 2 miili (3,2 kilomeetrit) ja kunagi varem pole keegi merineitsisabaga seda distantsi läbinud.

«Meie ookeanitest leidub liiga palju prügi ja plastikut. Olen kahjuks näinud muutusi ookeanis ja sellepärast olengi väga esirinnas selle probleemiga oma sotsiaalmeedias. Eelmisel aastal võtsime probleemi üles koos Telemundo ja Ameerika telesaatega NBC 6 ja järelkaja on olnud suur,» rääkis Liivand.

Vaata ameeriklaste kajastust möödunud aastast:

Otseülekannet ujumisest saab näha Merle Instagramis pühapäeval 7. aprillil kohaliku aja järgi kell 9.

Liivand, kes treenib hetkel suviseks ujumise MMi 10 kilomeetri ujumiseks, on saanud kutseid väga paljudele projektidele üle maailma. Kuna Eestimaa on tema kodumaa, on ta võtnud südameasjaks kodumaa tutvustamise.

«Olen saanud pakkumisi, et toota taliujumise ja veekeskkonnaga seotud ujumisvideosid. Usun, et Eestil kui mereäärsel riigil on palju anda välismaale. Selleks olengi kampa saanud oma venna, professionaalse fotograafi Rauno Liivandi ja talendika filmimeistri Georg Puhmi. Hetkel oleme kahele Ameerika brändile tootnud videosid ja loodame seda laiemalt teha!» rääkis Merle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merle Liivand (@mjerlel) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles