Kuninglik kisma jätkub: Elizabeth II ei luba Meghanil kanda kuninglikke juveele, küll aga lubab neid kanda Kate’il

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hertsoginna Catherine kandmas 2018 tiaarat, mis oli 1982 peas printsess Dianat
Hertsoginna Catherine kandmas 2018 tiaarat, mis oli 1982 peas printsess Dianat Foto: PA / PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti meedia teatel ei luba kuninganna Elizabeth II  Sussexi hertsoginna Meghanil kanda kuningliku ehetekollektsiooni ehteid, kaasa arvatud väga hinnalisi tiaarasid, samas Cambridge'i hertsoginna Catherine’il on luba neid kanda.

Kunagi kandis neid kalleid ehteid prints Williami ja prints Harry ema, printsess Diana, kellel oli sellele ehtekollektsioonile vaba juurdepääs.

Anonüümse õukonnaallika teatel kehtestas kuninganna sellise keelu, kuna Meghan vilistab jätkuvalt kuninglikele reeglitele ja ettekirjutustele.

Elizabeth II otsus vihastas prints Harryt, kelle arvates tema vanaema diskrimineerib tema naist.

«Teada on, et Meghan ja Kate ei saa omavahel läbi. Teada on ka see, et Meghan on Elizabeth II mitmel korral välja vihastanud ega ole üritanudki oma käitumist muuta ega lihvida. Kuninglikus peres on tekkinud mitu leeri, samas prints Harry ja ta naine on vähemuses, » selgitas allikas.

Allika teatel on kuningannal ainuõigus otsustada kellel milliseid ehteid ta kanda lubab.

Elizabeth II kandmas 2010. aastal tiaarat
Elizabeth II kandmas 2010. aastal tiaarat Foto: Anwar Hussein/EMPICS Entertainment/Scanpix

«Meghan hakkas oma võimu näitama juba enne 2018. aasta mais aset leidnud pulma. See ärritas kuningannat ja ta keeldus juba siis andmast Meghanile pulmapäevaks tiaarat, millele ameeriklanna silm oli pidama jäänud. Meghan sai küll kena tiaara, kuid see ei olnud nii väärtuslik, kui see, mida ta soovis,» selgitas allikas.

Prints Harry ja Meghan Markle 19. mail 2018, mil nad abiellusid
Prints Harry ja Meghan Markle 19. mail 2018, mil nad abiellusid Foto: Damir Sagolj / Reuters/Scanpix

Teada on, et hertsoginna Catherine kandis oma pulmas 2011 kallimat tiaarat kui hertsoginna Meghan oma pulmas.

Catherine Middleton kandmas oma pulmapäeval 29. aprillil 2011 tiaarat
Catherine Middleton kandmas oma pulmapäeval 29. aprillil 2011 tiaarat Foto: CARL DE SOUZA / AFP/Scanpix

Kuningakoja mitme liikme sõnul on hertsoginna Meghan pere uue liikmena esitanud nõudmisi, mille täitmist ei nõua isegi mitte kuninganna.

Kuninganna nõunike teatel suhtub Elizabeth II Sussexi hertsoginna Meghanisse viisakalt, kuna ta lapselaps, prints Harry on selle naisega abielus. Samas kuninganna ei suhtu Meghanisse nii soojalt nagu hertsoginna Catherine’isse ja selle tõttu on Catherine’il suuremaid õigusi.

Hertsoginna Catherine kandmas tiaarat
Hertsoginna Catherine kandmas tiaarat Foto: Victoria Jones / PA Wire/PA Images/Scanpix

«Meghanit ei huvita hierarhia, ta on üles kasvanud USAs, kus sellel ei ole tähtsust. Meghan võib olla maailma üks populaarsemaid naisi, kuid tegelikult jääb ta alati Catherine’ile alla,» sõnasid nõunikud.

Prints Harry ja hertsoginna Meghan saavad aprilli lõpus esmakordselt vanemateks. Enne lapse sündi kolivad nad oma uude koju, mis asub Windsori lossi juurde kuuluvas Frogmore House’is.

Nende töökontor ei ole tulevikus enam Kensgintoni palees, vaid Buckinghami palees.

Väidetavalt tahab Elizabeth II Harryl ja Meghanil rohkem silma peal hoida, et see paar Meghani õhutamisel rumalusi ei teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles