Nedsaja Küla bändi liige: tuleme paksu metsa vahelt ja sealt tuleb ka meie muusika

Raadio Elmar
Copy

Raadio Elmar LIVE stuudios käis esinemas Nedsaja Küla bänd, kes võitis mullu telesaate «Rahvabänd 2018». Aprilli alguses ilmus poelettidele kollektiivi esimene stuudioalbum «Paksu metsa vahel».

Nedsaja Küla bänd ühendab kolme pillimeest karmoškal, kitarril ja basskitarril. Kollektiivi liikmed Toomas Valk, Iisak Sulev Andreller ja Paul Hunt käisid raadio Elmar LIVE stuudios ja esitasid loo «See mees».

Bändi karmoška mängija Valk rääkis, et mängib uuel pillil, mille tellis hiljuti Hollandist. «See pill on kolmerealine ja laiemate mänguvõimalustega kui tavalised karmoškad. Pill on minu väljamõeldud nupujaotusega,» kirjeldas Valk spetsiaalselt temale toodetud instrumenti.

2013. aastal külakokkutulekul moodustatud kollektiivi suurem tuntus tekkis esimese koha saavutamisega telesaates «Rahvabänd 2018».

Aprilli alguses poelettidele jõudnud Nedsaja Küla bändi esimene stuudioalbum «Paksu metsa vahel» võtab kokku bändi esimeste aastate loomingu. Bändi liikme Hundi sõnul ilmestab fraas «paksu metsa vahel» ansambli liikmete päritolu. «Tuleme ise metsast ja sealt tuleb ka meie muusika,» lisas ta.

Uus album toob hästi välja bändi helipildi mitmekesisuse. «Plaadilt leiab nii rõõmsaid ja naljakaid kui ka sügavaid ja rahulikke lugusid,» iseloomustas Valk.

Lisaks omaloomingulistele paladele on albumil mitmeid hitte nii Eestist kui ka välismaalt.

Setomaalt pärit kollektiiv annab aprillis ja mais kaheksa plaadiesitluskontserti üle Eesti. Eesoleval suvel esineb bänd mitmetel suurematel laatadel ja suvefestivalidel. Neid saab kuulata nii Hiiu folgil, Viru folgil kui ka näiteks Hauka laadal. Rohkem infot kollektiivi esinemiste kohta on välja toodud bändi uuel kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles