Pildid ja video: nooruke tudeng lõpetas laiskusest raseerimise ja sattus selle tõttu meeletu kriitikalaviini alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaaniast Valenciast pärit 24-aastane tudeng Ana Calatayud Perez-Manglano lõpetas mitu kuud tagasi raseerimise, kuid ei lase end kritiseerijatel end segada ja andis neile vastulöögi, kirjutab Mirror.

Hispaanlanna Ana Calatayud Perez-Manglano postitas sotsiaalmeediasse video, kus näitab oma tumedate ja pikkade karvadega kaetud jalgu. Naine lõpetas oma raseerimise neli kuud tagasi ning on sattunud suure kriitika osaliseks.

Ana ise ütles, et lõpetas raseerimise eelmise aasta novembris, sest tundis, et enam ei viitsi ja ei taha. Jälle raseerima hakkab ta siis, kui tal jälle tuju tuleb.

Kunstitudeng sai klipi tõttu aga seksistlike kommentaaride valangu osaliseks. Ana väidab, et ta sai kümneid sõnumeid, kus kirjutati, et neiu pole juba kuid seksinud ja paljud mehed lubasid oma tüdruksõbra sellise teo eest maha jätta.

«Ma olen lihtsalt laisk ja ma ei tahtnyud enam raseerida. Mul ei ole komplekse, mind lihtsalt ei huvita, mida inimesed arvavad,» ütles naine.

«Mul ei ole häbi, sest mul on karvased jalad. Naised on samuti karvased ja see on meie otsus, kas me soovime raseerida või ei. Sellel pole midagi pistmist feminismiga ja ma ei ürita sellega mingit seisukohta võtta.»

«Olen väsinud raseerimast, sest ühiskond ootab seda minult. Ma ei tee seda seni, kuni ei taha,» lisas Ana.

Kui üks interneti troll kirjutas Anale, et see on kohutav ja rõve, siis teine kommenteerija kirjutas: «Kui sa ei taha seksida, siis lihtsalt ütle seda.» Vaatamata sellele, et enamik kommentaaridest olid negatiivsed, sai Ana ka palju positiivset tagasisidet. Eriti naistelt, kes teda tänasid, et karvaseid jalgu normaalseks peab.

«Kõige hullemas kommentaaris, mis sain, kirjutati, et mul on madal enesehinnang ja depressioon ja seetõttu ma enam ei raseeri. Ma ei suuda uskuda, et sain täiesti suvaliselt inimeselt internetis diagnoosi- see on uskumatu.»

Kunstitudeng Ana Calatayud Perez-Manglano, kes lõpetas raseerimise.
Kunstitudeng Ana Calatayud Perez-Manglano, kes lõpetas raseerimise. Foto: Caters News Agency/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles