Täna «Radaris»: valgete kitlite sõda ilusüstide pärast

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiutöötajate sõja varjus ning järelevalve nõrkuse tõttu lokkab aga must turg, mida Radar käis uurimas.
Tervishoiutöötajate sõja varjus ning järelevalve nõrkuse tõttu lokkab aga must turg, mida Radar käis uurimas. Foto: Promopilt

Terviseameti nina all käib tõeline tervishoiutöötajate sõda. Vaidluse sisu on mittekirurgilised esteetilised protseduurid, kitsas mõttes ilusüstid. Protseduuride tagajärjed ja tüsistused võivad olla pöördumatud.

«Sageli neid on vaja lahendada ehk ravida arsti haridusega inimesel,» selgitab tänases telesaates «Radar» plastika- ja rekonstruktiivkirurg Peep Pree. Samal seisukohal on viis meditsiinilist organisatsiooni. Nende seas, näteks, plastikakirurgid, arstid, nahaarstid ja hambaarstid.

«Täitesüstid, botuliinsüstide tegemine on arsti tegevus,» selgitab juba kehtivat seadust Terviseamet. Eesti riigi õigusakte analüüsinud vandeadvokaat Allar Jõks on vastupidisel seisukohal. «Ükski õigusakt seda ei ütle,» vaidleb vastu jurist.

See viibki konflikti teenuse pakkumise ja selle järelevalve osas täielikku ummikusse. «Näopiirkonna süstimist ei anna täna võimalust õppida ei õeteadus ega arstiteaduskond,» räägib olukorrast teadlik meditsiiniõe haridusega ning ilusüstide kuningannaks tituleeritud Marju Karin.

Tervishoiutöötajate sõja varjus ning järelevalve nõrkuse tõttu lokkab aga must turg, mida «Radar» käis uurimas. Mis tegelikult iluteenuste turul toimub, näete täna Radaris kell 20.00.

Kirurg Peep Ree.
Kirurg Peep Ree. Foto: Promopilt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles