Andres Kuusk: mingit tsensuuri Eestis ei ole, ei tule ega hakka kunagi tulema!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EFTA gala 2019.
EFTA gala 2019. Foto: Konstantin Sednev

Saatejuht Andres Kuusk, kelle juhitud «Esimene stuudio» sai EFTA galal parima uue saate võidu, noomis oma tänukõnes endist kolleegi Mart Luike.

Kuusk kritiseeris tänukõnes poliitikuid, kes on võtnud sõna meediavabaduse piiramise teemadel. Eriti kriitiline oli ta ajakirjanik Mart Luige suunas.

«Ma olen ajakirjanduses töötanud 1995. aastast, olen näinud majanduskriise, käinud mõned korrad sõjas, mul on üldiselt paks nahk. Eelmisel nädalal sai üks minu punaseid jooni ületatud, kui poliitikud hakkasid meedias koostama nimekirju ajakirjanikest, keda tuleks lahti lasta või represseerida.

Ma ei taha siin rääkida ühest erakonnast, sest selle töö EKRE eest tegi ära minu endine hea kolleeg TV3 päevilt Mart Luik. Mart, mis sul arus on? Ma mäletan sinu teravaid intervjuusaateid TV3 ajal, «Risttuli» oli selle nimi, te grillisite poliitikuid.

Mul on positiivne programm ka: sul on numbrid olemas, võta mobiiltelefon, helista Trallale, Reikopile, Pihlile ja Kuusele. Ma ei tea, kas sa pidasid silmas mind või Wenda, aga helista siis Wennale, mul on paks nahk. Ja ütle palun vabandust. Ma usun, et inimesed on ilusad ja head.

Mingit tsensuuri Eestis ei ole, ei tule ega hakka kunagi tulema, unustage ära!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles