Skandaalne räpibänd Hekdik pani kurjad sõimukirjad särgile

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hekdiku fännisärk.
Hekdiku fännisärk. Foto: Elu24

TV3 saates «Kolmeraudne» esinenud ja konservatiivide viha alla sattunud naisräpparite kollektiiv Hekdik paiskas müüki omapärased fännisärgid.

Tallinn Music Weeki hiphop laval esinenud Hekdik tutvustas värsket fännikraami, mida kontserdilt soetada sai. Fännisärgi kujundus on küllalt omapärane: nimelt on särgile trükitud vihane kiri kelleltki Ilmarilt, kes ilmselt neidudele pärast «Kolmeraudses» ülesastumist oma mõtted edastas.

Hekdik tutvustas Tallinn Music Weekil värsket fännikraami.
Hekdik tutvustas Tallinn Music Weekil värsket fännikraami. Foto: Madis Sinivee/Postimees

Ilmari sõnum on lihtne ja lööv: «Et sa mõrd mädaneks elusalt.» Sealjuures tekib küsimus, kellele täpsemalt on kiri suunatud, kuna Hekdiku kollektiivis on lausa kolm naist: kaks räpparit ja DJ.

Hekdik teatas Facebookis, et kõnealusele Ilmarile pakutakse fännisärgi esmaostuõigust ja kümneprotsendilist hinnasoodustust. «Ainult tundub, et härra on millegipärast äkitselt Facebookist sääred teinud...» kirjutas bänd.

Skandaalne räpibänd Hekdik astus 21. märtsil üles Mihkel Raua juhitud saates «Kolmeraudne», kus oli külas ka SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees Varro Vooglaid. Kuna Hekdiku provokatiivsetes laulusõnades mainitakse korduvalt ka Vooglaidu, tekitas ülesastumine suurt furoori ning ajas konservatiivid tagajalgadele.

Hekdik põhjendas hiljem, et Vooglaid on laulu sattunud seoses «oma sihipärase tegevusega erinevate ühiskonnagruppide suunas käivate räigete solvangute asjus». Küll aga vabandasid naisräpparid kõigi ees, keda on loo «piiripealne sõnastus» riivanud, ning rõhutasid, et neil pole midagi Vooglaiu laste ega pere vastu.

Kuula skandaalset laulu «Tasuta wifi»:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles