Aeg valida Eesti popimat missi: vaata, kes kandideerivad Miss Raplamaa 2019 tiitlile!

Elu24
Copy

Juba 6. aprillil kroonitakse 2019. aasta Miss Raplamaa ja seetõttu teeb Elu24 ülevaate neidudest, kes tänavu ihaldatud tiitlile kandideerivad.

Miss Raplamaa on toimunud järjepidevalt aastast 1995 ja on traditsiooniline kevadine suurüritus. 

Miss Raplamaa eesmärk on seista noorte naiste terve elustiili eest ja luua valimistel osalevatele neidudele võimalusi end erinevates eluvaldkondades harida. 

Miss Raplamaa 2019 missivõistlusel astuvad üles:

  • Kertu Leppsalu
Miss Raplamaa 2019: Kertu Leppsalu
Miss Raplamaa 2019: Kertu Leppsalu Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen Kertu Leppsalu, missikandidaat number 1. Olen 19-aastane ning üles kasvanud Raplamaal Märjamaa vallas. Õpin hetkel Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli ämmaemanduse eriala esimesel kursusel.

Tunnen, et see on miski, mida teeksin ma eluviisi, mitte töö pärast. Olen suurema osa oma elust tegelenud aktiivselt koorilauluga ning hetkel laulan kahes kooris - Mitte - Riinimanda vilistlaskooris ja TTK naiskammerkooris. Pean oluliseks, et iga inimene jätaks endast maha võimalikult väikese «jalajälje» ning vähendaks pakendikasutust.

Sellest tulenevalt olen enda elu muutnud pakendi- ja plastikuvabamaks ning hindan kõrgelt taaskasutust. Usun, et suured muutused saavad alguse pisikestest tegudest! Mind teevad õnnelikuks humoorikad inimesed ning naudin nendega iga koosveedetud hetke. Oma tugevateks külgedeks pean ma kaaslaste süvitsi mõistmist ja positiivsuse säilitamist igas olukorras. Olen veendumusel, et kõige siiram armastus maailmas on enesearmastus!

  • Eliisabeth Rajasalu
Miss Raplamaa 2019: Eliisabeth Rajasalu
Miss Raplamaa 2019: Eliisabeth Rajasalu Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen missikandidaat number 2, Eliisabeth Rajasalu. Olen 17-aastane Kehtnast pärit neiu. Hetkel õpin Rapla Gümnaasiumi 10. klassis. Pärast kooli lõpetamist soovin edasi minna õppima Tartu Ülikooli hambaarstiks.

Minu suurimaks kireks on muusika, olen sellega tegelenud juba umbes 12 aastat. Olen õppinud erinevaid pille, näiteks viiulit, klaverit, kontrabassi. Samuti olen pikalt tegelenud ka laulmisega. Vabadel hetkedel naudin perega aja veetmist,  looduses käimist, pildistamist ning väikeste lastega tegelemist. Hiljuti reisil käies avastasin enda jaoks uue hobi - sukeldumise.

Suvel soovin ära teha ka sukeldumislitsentsi.  Minu headeks omadusteks on rõõmsameelsus ja  kõikide alustatud asjade lõpule viimine. Oma igapäeva elus lähtun ütlusest - ole iga päev parem sina, kui sa olid eile.

  • Anette Tammik
Miss Raplamaa 2019: Anette Tammik
Miss Raplamaa 2019: Anette Tammik Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen Anette Tammik, missikandidaat number 3. Olen Raplast pärit 17-aastane neiu ning õpin Rapla Gümnaasiumi 11. klassis. Olen tegelenud 9 aastat iluvõimlemisega ning pea 5 aastat modellindusega.

Samuti olen kaasa löönud Raplamaa Noortevolikogu töös. Hetkel tantsin neljandat aastat rahvatantsu ja käin regulaarselt jõusaalis. Leian, et iga inimene peab tegelema just sellega, mis teda päriselt kõnetab ja õnnelikuks teeb.

Sellest tulenevalt hindan enda juures oskust olla mina ise. Väärtustan nii enda kui ka kaaslaste juures empaatiavõimet ja tahet üksteist aidata. Ma pean väga lugu loomadest ning aitan alati koguda allkirju erinevatele petitsioonidele, mis loomade eluolu parandavad. Minu elu moto on “Elu on elamiseks, mitte mahamagamiseks”.

  • Leandra Trakmann
Miss Raplamaa 2019: Leandra Trakmann
Miss Raplamaa 2019: Leandra Trakmann Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen missikandidaat number 5, Leandra Trakmann. Olen 17-aastane Kohila vallast pärit neiu ning hetkel õpin Kohila Gümmaasiumi 11. klassis.

Mulle meeldivad väga loomad ning nendega tegelemine. Veedan igapäevaselt palju aega oma koeraga, käin temaga nii jooksmas kui ka jalutamas. Lisaks pakuvad mulle huvi adrenaliinirohked ja ekstreemsed tegevused.

Olen lapsepõlvest saati soovinud saada osavaks krossisõitjaks. Nüüd olen selle unistuse enda jaoks uuesti avastanud ja käin oma oskusi nädalavahetustel ka krossirajal arendamas. Mina arvan, et inimesed peaksid elama päev korraga ja nautima iga hetke.

  • Brigitta Vanker
Miss Raplamaa 2019: Brigitta Vanker
Miss Raplamaa 2019: Brigitta Vanker Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen Brigitta Vanker, missikandidaat number 6. Olen 18-aastane ja terve oma elu elanud Märjamaal. Ma olen lõpetanud Märjamaal põhikooli ning hetkel õpin Rapla gümnaasiumi 11. klassis.

Minu suurimateks kirgedeks on kiirus ning kõrgus, tänu sellele on mulle kõige südamelähedasemaks tegevuseks juba 7 aastat olnud ratsutamine. Armastan väga hobuseid ja nendega tegelemist.

Tulevikus tahaksin minna välismaale hobuste alal kogemusi omandama, et hiljem rakendada neid Eestis ja luua siia midagi uut ning omapärast. Lisaks ratsutamisele on minu pikaaegseks hobiks olnud veel vibulaskmine.

Olen sellega tegelenud umbes kümme aastat ning osalenud ka mitmetel võistlustel nii Eestis kui välismaal. Mina arvan, et elu on elamiseks, seepärast kõlab minu soovitus kõigile nii: See on sinu elu ning ela seda hästi!

  • Age Jürgenson
Miss Raplamaa 2019: Age Jürgenson
Miss Raplamaa 2019: Age Jürgenson Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Olen missikandidaat number 7, Age Jürgenson. Olen 17-aastane neiu ning õpin Märjamaa Gümnaasiumi 10. klassis. Pärit olen ma pisikesest külast nimega Varbola.

Mulle on väga südamelähedane showtants, millega olen viimased seitse aastat tegelenud. Lisaks tantsimisele käin regulaarselt ka jõusaalis. Samuti naudin väga raamatute lugemist. Minu lemmikuteks on tõsielul põhinevad romaanid ja draamakirjandus.

Minu suurimaks kireks on fotograafia, millesse investeerin kõik omad vabad hetked. Oma tugevusteks pean kiiret õppimisvõimet ning oskust alati tegutseda vastavalt olukorrale.  Tulevikus soovin minna õppima juuksuriks või raamatupidajaks. Abikäe ulatan ma alati kõigile, kes seda vajavad. Arvan, et elust tuleks läbi murda, mitte pugeda.

  • Gerda Sõõrumaa
Miss Raplamaa 2019: Gerda Sõõrumaa
Miss Raplamaa 2019: Gerda Sõõrumaa Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen missikandidaat nr 8, Gerda Sõõrumaa. Olen 18-aastane Rapla vallast Sikeldi külast pärit neiu ning õpin Rapla Gümnaasiumi 12. klassis.

Kooli kõrvalt tegelen ka laulmisega. Juba kümnendat aastat laulan Thea Paluoja juhendamisel Rapla Laulustuudios. Minu suurimaks kireks on sport ning püüan füüsiliselt olla võimalikult aktiivne.

Parema enesetunde nimel treenin regulaarselt jõusaalis. Samuti meeldib mulle värskes õhus jooksmas käia. Armastan väga koos olla oma lähedastega. Tädina püüan võimalikult palju aega pühendada oma õetütardele.

Olen huvitatud psühholoogiast ning mulle meeldib lugeda inspireerivaid ja motiveerivaid raamatuid. Peale gümnaasiumi lõpetamist soovin edasi õppima minna psühholoogiat, et koolis õpitu ning elus kogetu abil teistele tulevikus toeks olla. Iseloomult olen lõbus, elav, sõbralik ja abivalmis. Minu soovitus kõigile on kasvatada endas iga päevaga üha rohkem tänulikkust.

  • Merilin Palts
Miss Raplamaa 2019: Merilin Palts
Miss Raplamaa 2019: Merilin Palts Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen missikandidaat number 9, Merilin Palts. Olen 21-aastane Rapla lähedalt Jalase külast pärit neiu. Õpin Tallinna Tehnikakõrgkoolis keskkonnatehnoloogia ja –juhtimise erialal.

Õpitu on mulle väga oluline, kuna tahan tulevikus ise kaasa aidata meie keskkonna paremaks muutmisel. Paralleelselt koolile olen leidnud omale ka väga meelepärase töö hambaarsti assistendina.

Tõeliselt hea meel on näha rõõmsaid ning naeratavaid patsiente, kes on rahul meie tehtud tööga. Terve elu olen väga armastanud loomi ja nendega seonduvat. Kõige südamelähedasem on ratsutamine, täpsemalt takistussõit, millega tegelen igapäevaselt ning võistlen aastaringselt.

Juba lapsest saati unistasin selle spordialaga kaugele jõudmisest. Varasemalt olen tegelenud ka tantsimisega, nii võistlustantsu kui ka hiphopiga. Veel meeldib mulle aega veeta koos oma perega ning vabal ajal looduses jalutamas või jooksmas käia. Iseloomult olen väga hooliv, usaldusväärne, sihikindel ja rõõmsameelne.

Minu soovitus kõigile on, et naeratagem üksteisele rohkem, kuna see muudab maailma ilusamaks ning meid endid paremaks!

  • Laura Jürisaar
Miss Raplamaa 2019: Laura Jürisaar
Miss Raplamaa 2019: Laura Jürisaar Foto: Korraldaja/ Miss Raplamaa

Mina olen Laura Jürisaar, missikandidaat number 10. Olen 20-aastane Raplast pärit neiu. Olen lõpetanud Rapla Ühisgümnaasiumi ning käinud 3 aastat Rapla Muusikakoolis kitarri õppimas.

Hetkel aga olen eneseotsingul. Lapsest saati on mulle meeldinud laulda ning teen seda siiani. Lisaks laulmisele meeldivad mulle väga ka hobused ning üheks minu hobiks on ratsutamine.

Veel meeldib mulle aega veeta looduses ning lemmikloomade keskel. Mulle ei meeldi elada oma elu plaanide järgi, seetõttu inspireerib mind John Lennoni tsitaat «Elu on see, mis juhtub meiega just siis, kui meil on hoopis teised plaanid».

Miss Raplamaa 2019 kroonitakse 6. aprillil 2019 Raplas Sadolin Spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles