Rindu suurendada lasknud Paljas Porgand räägib selle iluopi ohtlikust küljest (3)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Taimre.
Merilin Taimre. Foto: Erakogu

Blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand pühandes viimase postituse sellele, et kirjeldada rinnaimplantaatide paigaldamisega tekkida võivast haigust.

Rinnaimplantadi haigus ehk Breast Implant Illness ehk BII on implantaatidest tekitatud tervisehäda, kus organism loob keha kaitseks silikoonpadjakeste ümber armkude. Aga «kuna implantaadid on organismi jaoks võõrkeha, mis ei kuulu talle, siis käivitavad need organismis põletikulise vastureaktsiooni, mistõttu on ka pärast operatsiooni alati kohustuslik läbida antibiootikumide kuur, et seda peatada».

Haiguse põhjustab implantaadi leke, purunemine ja kulumine, mis võimendavad sümptomite esinemist, sest implantaatides on üle 40 toksilise kemikaali, erinevaid silikoone ja mitmeid raskemetalle. 

Rinnaimplantaadid
Rinnaimplantaadid Foto: Merilin Taimre blogi

Merilin toob välja pika nimekirja võimalikest sümptomitest, millest osad on liigesvalud ja valulikkus, juuste väljalangemine, madal libiido, vilin kõrvus, pidev urineerimine, ärevus- ja paanikahood, suitsiidmõtted jne.

«Mõnel juhul võitleb keha rohkem vastu kui teistel juhtudel, põhjustades nii kapseldumist, mille tulemusel lähevad rinnad väga kõvaks ning võivad põhjustada valu. Sellisel juhul tuleks implantaadid koheselt eemaldada või välja vahetada,» lisas Taimre oma blogis.

Ta lisas: «Seega, ükskõik kui edukas operatsioon ka ei ole, siis võõrkeha paigaldamine oma organismi (eriti elutähtsate organite lähedale nagu süda ja kopsud) on kehale meeletu šokk, nõrgestades keha immuunsüsteemi ning käivitades pikaajalise põletikulise protsessi ehk n-ö «vastuvõitlusprogrammi». Nõrgenenud vastupanuvõime loob aga vaba tee patogeenidele. Keha on vastuvõtlik viirustele, bakteritele, parasiitidele, seenhaigustele ja muudele haigustekitajatele, millele ta muidu seisaks kenasti vastu, kuid mis nüüd põhjustavad ohtlikkke infektsioone ja haigestumisi.»

Merilin toob välja, et üheks võimalikuks leevenduseks haiguse vastu on implantaatide eemaldamine. «See on ka ainus viis, kuidas lõpuks pakkuda kehale rahu ja alustada vabanemist implantaatidest eraldunud mürkidest ja nende põhjustatud põletikulistest protsessidest ja keha vastupanust. Vaid implantaatide eemaldamisest aga ei piisa! On ülimalt oluline lasta eemaldada koos implantaatidega ka kapslid ja kogu armkude, et taastada rindade esialgne seisund,» selgitas blogija.

Merilin Taimre implantaatide panekut ei kahetse
Merilin Taimre implantaatide panekut ei kahetse Foto: Merilin Taimre blogi

Merilin lisab lõpetuseks, kuigi ta ei kahetse rinnasuurendusoperatsiooni, siis ei oleks ta seda teinud, kui oleks BII-st varem midagi kuulnud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles