Mehi vääralt vägistamises süüdistanud naine läheb kümneks aastaks vangi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jemma Beale
Jemma Beale Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

Briti naine mõisteti kümneks aastaks vangi, kui süüdistas 15 meest vägistamises ja seksuaalses rünnakus. Pärast apellatsiooni kaotamist peab naine nüüd vanglateekonna ette võtma.

27-aastane Jemma Beale mõisteti 2017. aastal vangi, kuna valetas, et mitu meest on teda vägistanud ja seksuaalselt rünnanud, vahendas The Sun. Beale väitis, et neljal erineval korral sattus ta kuue mehe ahistamis- ja üheksa mehe vägistamisohvriks. Ühe valeväite kohaselt olla kaheksa meest teda grupivägistanud.

Tema väide, et 23-aastane Mahad Cassim ta vägistas, tõi mehele seitsmeaastase vanglakaristuse. Naine sai veel kohtult 11 000 naela kompensatsiooni, samal aja kui Cassim süütult trellide taga istus.

Jemma Beale (taga keskel).
Jemma Beale (taga keskel). Foto: Gareth Fuller/PA Wire/PA Images/Scanpix

Pärast naisele määratud kümneaastast vangistust apelleeris naine otsuse edasi, kuid täna tuli otsus, et seda ei rahuldatud. Beale'i kirjeldati kui sarivaletajat, kes mõtles välja seksuaalse tooniga süüdistused, et oma tüdruksõber armukadedaks teha.

Kaitsja advokaat Lawrence Henderson sõnas 2017. aastal, et kogu kohtukeiss algaski sellest, et purjus peaga kallima kaastunne pälvida või ta armukadedaks teha.

Politsei veetis kokku 6400 tundi uurides naise valeväiteid, mis läksid maksumaksjale kokku maksma veerand miljonit naela. Kohtukuludele läks veel 110 000 naela avalikku raha.

Vandekohtunik Justice Hallett sõnas: «Õigussüsteem on saanud korralikku kahju: palju ressursse on kulutatud uurimaks valeväiteid ning kohtus arutamaks kaasust, mille ei ole alust. Süüalune ei ole kordagi kahetsust välja näidanud.»

Jemma Beale
Jemma Beale Foto: RUSHEN / BACKGRID/Scanpix

Valesüüdistused

Beale tegi oma esimese valesüüdistuse 26. novembri 2010 hommikul, kui ütles politseile, et Cassim oli ta eelneval õhtul vägistanud. Somaalia päritolu Cassim oli siis 37-aastane ja Inglismaal elanud 2002. aastast alates ning teeninud ka Rootsi armees.

Beale kaebas politseile, et võhivõõras Noam Shahzad kabistas teda Windsori lossi nimelises pubis 2012. aasta juulis. Pärast seda olla Noam ja veel grupp mehi naise lähedal asuvas pargis vägistanud. Turvakaamera näitas hiljem, et Beale oli see, kes meest ründas enne kui ta koju kõndis.

Kriminalistika näitas, et naine oli end ise rippuva lillekorviga traadiga lõiganud, et jätta mulje nagu teda oleks okastraadiga rünnatud. 

Pärast seda, kui Noam Shahzad seksuaalses rünnakus süüdi mõisteti, põgenes ta riigist.

Beale fabritseeris 2013. aastal sarnased süüdistused veel kuue mehe vastu. Naine väitis, et kaks võõrast ründasid teda tema Surreys asuva kodu lähedal. Vaid kaks kuud hiljem olla teda uuesti rünnatud. Seekord nelja mehe poolt. Kaks Beale'i poolt identifitseeritud meest arreteeriti ja kuulati üle, kuid neile süüdistust ei esitatud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles