Elizabeth II miniat, Wessexi krahvinnat transportinud politseiauto rammis eraautot, kuid jätkas teekonda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wessexi krahvinna Sophie juunis 2017 Ascoti võiduajamistel
Wessexi krahvinna Sophie juunis 2017 Ascoti võiduajamistel Foto: Caro / Sorge /Scanpix

Briti meedia teatel tekitas Wessexi krahvinnat Sophiet transportinud politseimasin ohuolukorra kui rammis eraautot, kuid jätkas teekonda.

Kahe lapse ema, 59-aastase Gill Walkeri teatel oli tegemist eraldusmärkideta  politseiautoga, millega kokkupõrge oleks võinud talle halvasti lõppeda.

Walker oli enda sõnul Birminghami kesklinnas sõites just rada vahetanud, kui tume maastikumasin õhtusel tipptunnil ta masinat tabas. Naise selgituse kohaselt tegi tema kõik õigesti ja õnnestuses saab politseid süüdlaseks pidada.

Naine üritas ta autot tabanud masina juhile näidata, et nad sõidaksid tee äärde, kus nad saaksid arutada kindlustuse ja kompensatsiooni teemal, kuid tume masin lahkus sündmuskohalt.

Siis sõitis ta Peugot 107 kõrvale teine maastikumasin, millel oli vilkur ja selle juht ütles, et ärasõitnud masinas oli kuningliku perekonna liige, kelle tõttu see auto peatuda ei tohtinud.

Walkeri teatel leidis kokkupõrge aset 13. novembril 2018 kella 18.30 paiku, kuid seni ei ole keegi politseist ega kuninglikust perest temaga ühendust võtnud, et see juhtum lõpetada.

Briti meedia teatel oli Wessexi krahvinna Sophie 13. novembril 2018 Birminghamis, kus ta avas militaar- ja tsiviilivigastuste meditsiiniuuringute keskuse.

Ta oli nimetatud ajal Birminghamis ainus kuningliku pere liige. 

West Midlandsi politsei kinnitas meediale, et Birminghamis leidis 13. novembril 2018 aset maastikumasina ja Peugeot' kokkupõrge, kuid kuna politseiauto oli osa konvoist, siis ei saanud see peatuda. Samuti kinnitati, et masinas oli kuningliku pere liige ja vastavalt protokollile pidi politsei selle isiku transportima punktist A punkti B ilma peatusi tegemata.

Walkeri sõnul ütles politsei talle, et õnnetuse põhjustas tema, mitte politsei. Inglannal on keeruline saada kindlustuselt raha, kuna tal ei ole ta autole sisse sõitnud masina juhi nime. Politsei ei ole temapoolsetele kõnedele ja e-kirjadele vastanud. 

Politsei teatel on nad kindlustusfirmaga kontaktis olnud ja kuna ka nende auto sai kannatada, siis on neil õigus saada kindlustusraha.

Briti kuninglik pere ei ole kinnitanud Wessexi krahvinna viibimist nimetatud politseiautos.

Prints Edward ja ta naine, Wessexi krahvinna Sophie
Prints Edward ja ta naine, Wessexi krahvinna Sophie Foto: Anwar Hussein/SIPA/Scanpix

Wessexi krahvinna Sophie (Sophie Helen Mountbatten-Windsor, neiupõlvenimega Rhys-Jones; sündinud 20. jaanuaril 1965) on Ühendkuningriigi kuninglikku perekonda kuuluva prints Edwardi abikaasa. Nad abiellusid 19. juunil 1999 Windsori lossi St. George’i kabelis. Neil on kaks last: 2003 sündinud Leedi Louise Windsor ja 2007 sündinud Severni vikont James Windsor.

Prints Edward, Wessexi krahvinna Sophie ning nende lapsed: Leedi Louise Windsor (vasakul) ja Severni vikont James Windsor
Prints Edward, Wessexi krahvinna Sophie ning nende lapsed: Leedi Louise Windsor (vasakul) ja Severni vikont James Windsor Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Kuningliku pere veel üks liige, kuninganna Elizabeth II abikaasa, prints Philip sattus selle aasta jaanuaris Inglismaal Sandringhami lähedal liiklusõnnetusse. Ta sõitis peateele, põrgates kokku autoga, kus oli kaks naist ja väikelaps. Kokkupõrke jõud oli nii võimas, et printsi auto paiskus külili.

17. jaanuaril sattus prints Philip Sandtinghami lossi juures autoõnnetusse. Printsi Land Rover on külili
17. jaanuaril sattus prints Philip Sandtinghami lossi juures autoõnnetusse. Printsi Land Rover on külili Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles