Galerii: müstilise Enigma esimene Tallinna kontsert läks täismajale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Alexela kontserdimajas esines väljamüüdud saalile üks muusikamaailma omapärasemaid artiste Enigma. Vaata galeriid!

Enigma saabus Tallinnasse tuuri «Original Enigma Voices» raames. Kolmapäeval toimunud kontsert läks täismajale ning neljapäeval toimub ka lisakontsert.

Sakslase Michael Cretu juhitav projekt on üle maailma müünud rohkem kui 70 miljonit albumit ning seda on pärjatud rohkem kui 100 plaatina nominatsiooniga. Enigma külastas Eestit esimest korda.

Saksa produtsent Michael Cretu lõi Enigma 1990. aastal. Projekt lummas oma ainulaadse ja ikoonilise kõlaga miljoneid kuulajaid. Erinevate muusikastiilide, gregooriuse koraali, etniliste psalmide, kirikukellade ja orelite kokku sobitamisel loodud lugudel on väga eriline, atmosfääriline ja kohati isegi psühhedeelne kõla.

Albumite tohutu müügiedu ja salapärasus on Enigmast teinud viimaste aastakümnete ühe populaarseima ja müstilisema muusikalise projekti. Enigma edu on inspireerinud paljusid artiste ja produtsente, sealhulgas bändi Gregorian, kelle kaasaegsed pop- ja rokklaulud sisaldavad endas gregooriuse koraali elemente.

«Original Enigma Voices» tuuri raames saab Enigma originaalliikmete esituses kuulda lugusid nagu «Sadeness», «Return to Innocence», «Gravity of Love» ja paljud teised. Tuuril löövad kaasa ka Enigma lugudest tuttavad artistid Andru Donalds, Angel X ja Fox Lima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles