FOTOD: Nahaalne kopeerimine või mitte? Kuldne umbrohuoks mässis Val Kilmeri plagiaadiskandaali

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Val Kilmer (2016)
Val Kilmer (2016) Foto: Mark Humphrey / AP / Scanpix

Legendaarne 59-aastane «Top Guni» (1986) näitleja Val Kilmer sai omaenda filmi linastusel ootamatult kohtuteate plagiaadisüüdistuse kohta.

Juhtum leidis aset 14. märtsil Kilmeri ühemeheetenduse «Cinema Twain», milles ta kehastab kirjanik Mark Twaini, salvestise linastusel San Diegos, vahendab The Daily Mail.

Kohtupaberitest selgub, et mehe kaebas kohtusse kunstnik nimega Bale Creek Allen, kel  olevat olnud raskusi Kilmeri tabamisega ning kes kasutas ära juhust mees avalikul üritusel n-ö rajalt maha võtta. Kuuldavasti olevat Kilmer ka varjanud oma elukohta. Näitlejale ulatati kohtukutse kätte vahetult linastuse lõpus.

Kunstnik, kes müüb juba aastaid Texase ja New Mexico osariikide galeriides kuldseid kõrbepalliskulptuure, väidab, et näitleja olevat paari aasta eest soovinud temalt ühe sellise osta, kuid keeldus, sõnades, et skultuuri hind tema jaoks liiga krõbe tundub.

Veidi aega hiljem, 2016. aastal, avastas kunstnik, et Kilmer müüb ise tema tööga identset skulptuuri ühes Los Angelese butiigis 150 000 dollari eest. Väidetavalt olevat Kilmeri kõrbepall kastetud 22-karaadisesse sulakulda.

Vasakul Bale Creek Alleni ja paremal Val Kilmeri skulptuur
Vasakul Bale Creek Alleni ja paremal Val Kilmeri skulptuur Foto: Promomaterjalid

Kunstniku tungiv nõudmine, et näitleja lõpetaks tema plagiaadi müümise, ei leidnud Kilmerilt paraku vastukaja.

Mis kohtuasjast edasi saab, kuuleme ilmselt hiljem. Võimalik, et enne näeme kahe aasta eest kõrivähki seljatanud näitlejat uuesti Icemanina Tom Cruise'i kõrval 2020 juunis välja tulevas järjeloos «Top Gun: Maverick».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles